Skocz do zawartości
wiersz11

Który Lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę kupić sobie laptopa, niestety nie mam doświadczenia co do współpracy z netebook'ami.

Dlatego proszę byście doradzili mi który z tych 2 będzie trafniejszym wyborem :)

Zależy mi na szybkości procesora jak i również grafice. dlatego wybrałem karty 1 GB.

jeśli macie jakieś ciekawe propozycję to chętnie posłucham. laptop do ok. 3800 PLN :)

Toshiba:

Toshiba a500

HP:

Hp pavilion dv7

Napiszcie wady i zalety jednego i drugiego laptopa. Z góry serdecznie dziękuje :) :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te pieniądze poszukałbym czegoś innego:] W Toshibie masz w miarę dobry procesor(Core 2 Duo) ale średnia grafikę (GF230m) w HP masz słaby procesor(M500) ale w miarę dobrą grafikę(HD4650). Ostatnio Toshiba "polepszyła" swoje notebooki szczególnie te z naklejką "wyprodukowano dla Polski" tak że stały się bardziej awaryjne. W HP musisz sie liczyć z tym ze będzie Ci z nim ciepło w zimie a latem jeszcze lepiej:D.

Pomyśl nad Lenovo albo Asus

albo Gateway albo Asus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie brałbym coś a'la ten Lenovo Ideapad Y550. Od serii dv7 hpkowskiej trzymaj się z dala - ma zasłużenie złą opinię jeśli chodzi o chłodzenie i padanie po roku.

Nie wniosłeś nic do tematu a krzyczysz o głupotach:] Na 400 sztuk sprzedanych HP wraca z 10-20 i z tych nawet 20 sztuk polowa to nawet nie są usterki. "Padanie po roku".... no kolego nie takie sprzęty padały po krótszym czasie:] a ile razy po gwarancji:]

Jeszcze podam HP :] specjalnie żeby kolega Michrz doczytał recencje na notebookcheck :D HP

Edytowane przez duzyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko stwierdzić.... masz dwa lata gwarancji, czy Hp czy Lenovo serwis i jakość serwisu jest taka sama (ten sam serwis), co do Asusa to tez jest ok. Każdemu z serwisów zdażają się wpadki, takie życie. Osobiście brałbym HP ze względu na grafikę:] Asus ma lepszy procesor ale nie na tyle żeby poszaleć. Najlepszym wyjściem byłby Gateway albo Asus na 9800 ale z gwarancją ciężko.... chyba ze byś trafił Asusa z paragonem i potwierdził w Asusie gwarancje;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@duzyy: Dziękuje za troskę, bratu padł hpek właśnie z powodu chłodzenia, miesiąc po gwarancji. Po przemaglowaniu sieci w szukaniu rozwiązań (czy opłaca się wymieniać płytę itp) znalazłem całkiem sporo podobnych przypadków. HP ma dobre serie, ale dvki ostatnio do nich nie należą (Probooki są jak najbardziej ok). Dodatkowo pracuje w helpdesku i naprawdę mam pojęcie o tym co piszę, jako że sporo sprzętu przewala się przez moje ręce :)

Tak więc jak już pisałem hp dv7 nie mogę polecić i przy wyborze hp vs lenovo mój głos bez cienia niepewności idzie na opcję nr 2. Za to Asusy też są całkiem rozsądne i warto je rozważyć.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecałem DV6 nie DV7:] różnica w serii jest ale nie ma co się kłócić;] Lenovo tez ma swoje czarne strony:P jak każda firma;] kolega wybierze co będzie dla niego najlepsze;]

Ale chyba brat mial pawulona ze starszej serii skoro skonczyla sie gwarancja a tamte to fakt padaly jak muchy:D z nowych serii to DV5 szczegolnie na AMD bylo padaczkowate, na intelu jeszcze mi sie nie trafil ale sprzedalismy moze ich ze 100 sztuk wiec cos tam na pewno bedzie:] nie ma co straszyc

Jakbym mial teraz fundusze to bym bral tego Hp DV6 bo jest ladny i ma niezle parametry TYLKO zaznacze ze zaden z moich laptopow nie mialem dluzej niz rok wiec nie patrze az tak bardzo na usterkowosc. Jakbym chcial miec maszyne do hier itp to bym bral Asusa na 9800gts ale tylko ze sprawdzonego zrodla:>

Jesli chcesz go miec dlugo to tak jak pisal kolega Michrz bralbym Lenovo, mysle ze wytrzyma niejedna przygode

Edytowane przez duzyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi