_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Ludziska piszcie jakie macie mostki i ile możecie wycisnąć (single i dual chanel). Ja ma C1 na płn i A3 na płd... Myślałem, że opwinienem mieć oba C1 (tak jak pokazuje WCPUID). Czy to norma? Ma ktoś inaczej? 8RDA3+ rev. 1.1; płn C1; płd A3: dual channel - FSB190 single channel - FSB230 Gdzieś już czytałem, że z takimi mostkami tylko tyle można (dual 180-190 single 220-230)... Jak jest wasza opinia? wprawdzie mam Solteka,ale tez NB - C1,a SB - A3 i leci fsb240 na dual'u.Wiec to kwastia MoBo a nie mostkow _Vip_ mylisz sie choc nie do konca. Wezmy np.: Epoxa na mostkach A2/A3 malo kto wyciagal synchro powyzej 215mhz na C1 praktycznie kazdy egzemplarz idzie na 230 wiec tu widac roznice jednak trzeba zaznaczyc ze od mobo rowniez duzo zalezy o czym swiadczy sam fakt ze na jednej uzyskuje sie np.: fsb 210 mhz a na innej 220 mhz mimo iz jest to dokladnie ten sam model nawet z tym samym rev mostkow. Solteki od poczatku potrafily ciagnac wysokie fsb praktycznie najwyzsze z wszystkich mobos na nf2 ale ja nie kupilbym go wlasnie ze wzgledu na to ze brak mu SS :evil: sam przymierzam sie do zmiany swojego mobo bo gdy ja je kupowalem wersje z + byly dostepne tylko w sklepach interentowych a mnie zalezalo na tym ze jakby co serwis (czyt. gwarancje) miec pod nosem wiec kupilem bez plusa i brakuje mi SS teraz waham sie miedzy NF7S a 8rda+ :? pozdrav Lagier moze i masz racje.Co do plyty zastanow sie moze nad nowym Gigabyte'em ,na in4 robili testa i poszala na fsb225 o ile pamietam.A jak nie to chyba Abit bedzie najlepszym wyjsciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Ludziska piszcie jakie macie mostki i ile możecie wycisnąć (single i dual chanel). Ja ma C1 na płn i A3 na płd... Myślałem, że opwinienem mieć oba C1 (tak jak pokazuje WCPUID). Czy to norma? Ma ktoś inaczej? 8RDA3+ rev. 1.1; płn C1; płd A3: dual channel - FSB190 single channel - FSB230 Gdzieś już czytałem, że z takimi mostkami tylko tyle można (dual 180-190 single 220-230)... Jak jest wasza opinia? wprawdzie mam Solteka,ale tez NB - C1,a SB - A3 i leci fsb240 na dual'u.Wiec to kwastia MoBo a nie mostkow _Vip_ mylisz sie choc nie do konca. Wezmy np.: Epoxa na mostkach A2/A3 malo kto wyciagal synchro powyzej 215mhz na C1 praktycznie kazdy egzemplarz idzie na 230 wiec tu widac roznice jednak trzeba zaznaczyc ze od mobo rowniez duzo zalezy o czym swiadczy sam fakt ze na jednej uzyskuje sie np.: fsb 210 mhz a na innej 220 mhz mimo iz jest to dokladnie ten sam model nawet z tym samym rev mostkow. Solteki od poczatku potrafily ciagnac wysokie fsb praktycznie najwyzsze z wszystkich mobos na nf2 ale ja nie kupilbym go wlasnie ze wzgledu na to ze brak mu SS :evil: sam przymierzam sie do zmiany swojego mobo bo gdy ja je kupowalem wersje z + byly dostepne tylko w sklepach interentowych a mnie zalezalo na tym ze jakby co serwis (czyt. gwarancje) miec pod nosem wiec kupilem bez plusa i brakuje mi SS teraz waham sie miedzy NF7S a 8rda+ :? pozdrav Lagier moze i masz racje.Co do plyty zastanow sie moze nad nowym Gigabyte'em ,na in4 robili testa i poszala na fsb225 o ile pamietam.A jak nie to chyba Abit bedzie najlepszym wyjsciem GB odpada w gre wchodzi tylko Abit i Epox no i fundusze :) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 miałem Epox 8RDA+ (fajna była, fire wire i sound storma miała) ale niestety padła :( na gwarancji za dopłatą wymieniłem na Epox 8RDA3+ straszne rozczarowanie -BRAK SOUNSTORMA !mostek MCP bez fire wire i sound storma na ty mi zależy nie chcę wydawać na Sounblastera dodatkowych pieniędzy :( Dźwięk CMedia C9739a taki jak na ECS L7S7A2 (ŻENADA) Kontroler fire wire na osobnej kości Wynieniłem tą płytę na Abit NF7-S ( za te same pieniądze ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 miałem Epox 8RDA+ (fajna była, fire wire i sound storma miała) ale niestety padła :( na gwarancji za dopłatą wymieniłem na Epox 8RDA3+ straszne rozczarowanie -BRAK SOUNSTORMA !mostek MCP bez fire wire i sound storma na ty mi zależy nie chcę wydawać na Sounblastera dodatkowych pieniędzy :( Dźwięk CMedia C9739a taki jak na ECS L7S7A2 (ŻENADA) Kontroler fire wire na osobnej kości Wynieniłem tą płytę na Abit NF7-S ( za te same pieniądze ) a probowales max synchro fsb na tym abicie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casio Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Witam.Jestem świeżym posiadaczem tej płyty i chciałbym zadać parę pytań zaawansowanym użytkownikom.Chodzi o to że wyświetlacz pokazuje [FF]-opis w instrukcji to Boot Attemp (INT 19h) o co tu chodzi.Pokazuje różne posty a ten właśnie jest na samym końcu po uruchomieniu windowsa.Prawdopodobnie może mieć to związek z uaktualnieniem biosu,tak chyba sugerują na początku instrukcji.Jeżeli tak by było to czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dobrze jak to zrobić[słabo u mnie z angielskim].Sprawdziłem datę biosu 05072003 a na stronie Epoxa jest tylko 30062003 chyba ze Sisoftware Sandra oszukuje bo jak to jest ze na stronie producenta jest starszy bios?.Ciekawi mnie jeszcze ustawienie pamięci są to Geil 333Mhz256MB * 2 sztuki ,sprzedawca mnie poinformował że było by najlepiej ustawic czasy tak jak jest to na pamięciach podane:CL2-5-2-2 ale gdzie to wpisać w biosie jak tam jest od cholery tych czasów :T(RAS),T(RCD),T(RP) i CAS Latency to akurat wiem. Bardzo proszę o pomoc gdyż tylko tu mogę sie do kogoś zwrócić a wcześniej nigdy niemiałem do czynienia ze składaniem kompa. Barton 2500@3200+[50*CStres 56*C]???? Epox 83rda+ Geil 333Mhz256MB*2(PC 2700) Zasiłacz Codegen 300 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lockhed Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Witam.Jestem świeżym posiadaczem tej płyty i chciałbym zadać parę pytań zaawansowanym użytkownikom.Chodzi o to że wyświetlacz pokazuje [FF]-opis w instrukcji to Boot Attemp (INT 19h) o co tu chodzi.Pokazuje różne posty a ten właśnie jest na samym końcu po uruchomieniu windowsa.Prawdopodobnie może mieć to związek z uaktualnieniem biosu,tak chyba sugerują na początku instrukcji.Jeżeli tak by było to czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dobrze jak to zrobić[słabo u mnie z angielskim].Sprawdziłem datę biosu 05072003 a na stronie Epoxa jest tylko 30062003 chyba ze Sisoftware Sandra oszukuje bo jak to jest ze na stronie producenta jest starszy bios?.Ciekawi mnie jeszcze ustawienie pamięci są to Geil 333Mhz256MB * 2 sztuki ,sprzedawca mnie poinformował że było by najlepiej ustawic czasy tak jak jest to na pamięciach podane:CL2-5-2-2 ale gdzie to wpisać w biosie jak tam jest od cholery tych czasów :T(RAS),T(RCD),T(RP) i CAS Latency to akurat wiem. Bardzo proszę o pomoc gdyż tylko tu mogę sie do kogoś zwrócić a wcześniej nigdy niemiałem do czynienia ze składaniem kompa. Barton 2500@3200+[50*CStres 56*C]???? Epox 83rda+ Geil 333Mhz256MB*2(PC 2700) Zasiłacz Codegen 300 W FF = Fszystko Fporzo :) Polecam przyklejony topik o Epox RDA+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Witam.Jestem świeżym posiadaczem tej płyty i chciałbym zadać parę pytań zaawansowanym użytkownikom.Chodzi o to że wyświetlacz pokazuje [FF]-opis w instrukcji to Boot Attemp (INT 19h) o co tu chodzi.Pokazuje różne posty a ten właśnie jest na samym końcu po uruchomieniu windowsa.Prawdopodobnie może mieć to związek z uaktualnieniem biosu,tak chyba sugerują na początku instrukcji.Jeżeli tak by było to czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dobrze jak to zrobić[słabo u mnie z angielskim].Sprawdziłem datę biosu 05072003 a na stronie Epoxa jest tylko 30062003 chyba ze Sisoftware Sandra oszukuje bo jak to jest ze na stronie producenta jest starszy bios?.Ciekawi mnie jeszcze ustawienie pamięci są to Geil 333Mhz256MB * 2 sztuki ,sprzedawca mnie poinformował że było by najlepiej ustawic czasy tak jak jest to na pamięciach podane:CL2-5-2-2 ale gdzie to wpisać w biosie jak tam jest od cholery tych czasów :T(RAS),T(RCD),T(RP) i CAS Latency to akurat wiem. Bardzo proszę o pomoc gdyż tylko tu mogę sie do kogoś zwrócić a wcześniej nigdy niemiałem do czynienia ze składaniem kompa. Barton 2500@3200+[50*CStres 56*C]???? Epox 83rda+ Geil 333Mhz256MB*2(PC 2700) Zasiłacz Codegen 300 W wszystko masz w menu advenced chipset feauters Cas latency ystawiasz na 2.0 a potem po kolei 5-2-2 i chula jak ta lala :D pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 A jednak podziękowałem tej mobo. Ponieważ miałem 8rda3+ i abita nf7-s ver.2.0 wiec pobawiłem sie jedna i drugą. Poniewaz róznice w stabilności między nimi były prawie zadne zadecydował .... dźwięk :lol: Epoks pod tym względem to obraz nedzy i rozpaczy - szkoda ze zaoszczedzili na sound stormie pakując tam realteka, poniewaz abit gra poprostu ślicznie a ja nie tylko podkręcam stale kompa ale i oglądam filmy gdzie super dźwięk jest niezbędny :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...