Skocz do zawartości
Felson

Spire=Speeze :?:

Rekomendowane odpowiedzi

Włąśnie przeglądam informacje dotyczace w miarę tanich, cichych coolerow, bo mój boxowy na 4600 rpm jest dość głośny. Myśle nad kupnem Spire Falcon Rock II albo Whisper Rock IV ale przyglądam się też innym wynalazkom.

No i tak się stało że zabrnąłem na stronę Speeze i co :?: Te same wentylki co Spire 8O Nawet niektóre nazwy się zgadzają (np FalconRock I) 8O . Albo model 5F273B1L3 to Spire FalconRock II lub Speeze RaptorCool I :idea: Gdzieś czytałem że np Titan i Spire stosują te same radiatory na które montują różne wiatraki, ale to jest co najmniej dziwne.

I jeszcze jedno. Musze dokładnie po sklepach poszukać ale wydaje mi się że Speeze są tańsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukas to samo z laptopami jest ktos mi kiedyś opowiadał... wszystkie płyty są robione przez 3 firmy... którycj nzw nie pamiętam a usyłyszłaem je poraz pierwszy :P jakieś krótkie paro literowe... a potem tylko każda firma daje obudowe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O laptopach słyszałem. Zreszta wystarczy pooglądać jak niektóre są do siebie podobne. Z tym ze taki HP bierze pierwszy i testuje, te które nie spełnieją ich wymagań (podobno bardzo wysokich) to ida do sprzedaży pod innymi, tańszymi markami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi