Adikss Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam jak w temacie kino domowe thomson dpl912vd padł napęd dvd i teraz myślę czy nie wykorzystać głośników z niego do kompa 5x 25W + sobw. 35W. I tu moje pytanie czy ma sens podpinać je bezpośrednio do płyty głównej? bo niestety ten thomson niema wejścia cyfrowego dźwięku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 a co ci da podpięcie głośników do płyty głównej ? żartujesz sobie czy tak na poważnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) no pytam bo aktualnie używam głośniczków z monitora, no na płytach masz przecież systemy 5.1 ale chyba powinny być głośniki aktywne jak już? Jak to co mi da... dźwięk przestrzenny w grach, a że teraz leżą w pudle to kombinuje czy by się dało je jakoś wykorzystać Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 nic ci nie da chyba że twoja płyta jest wyposażona w wzmacniacz 5.1 i to do tego który potrafi wytrzymac około 3ohm bo większość tych kinek jest 3ohm a jak nie to zostaje ci stereo lub 5.1 z DPLII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 aha więc niema sensu z tym kombinować, a głośniki mają 4 ohm :/ no nic to niech dalej leżą w pudle :] dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...