Włodi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zadałem już to pytanie w topicu o X-Fi lecz tam chyba nikt nie wie jak to zrobić, może tutaj to coś ruszy... Sprzęt audio mam jak w podpisie. Całość połączona cyfrowo. Używam encoderów DDL/DTSC do graniaw gry. Problem polega na tym, że za każdym razem jak włączam grę muszę ręcznie odpalać encodery, w dodatku przełączać na game mode. Strasznie mnie to wkurza, zwłaszcza jak bezmyślnie uruchomię grę i sobie uswiadamiam, że zapomniałem o encoderach. Wiem, że jest takie coś jak Auto Mode Switcher, ale to służy tylko do przełączania między ENT a Game mode. Encoderów jednak ten progs nie włącza. Czy da się to jakoś wszystko zautomatyzować? PS. W Auto Mode Switcher jest opcja, żeby powracał do entertainment po wyjściu z gry, lecz to nie działa! Próbowałem w kilku grach i po wyjściu dalej mam game mode i muszę ręcznie zmieniać... Eh, gdzie się podziały czasy prostych kart w stylu SB Live!... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 ja jedyne co robiłem to ustawiałem sobie w game mode, encoder DTS, w ent był ustawiony spdif i wszystko wyłączone a dla audio creation było tylko wyjście na słuchawki działało to nad wyraz dobrze i to chyba jedyne co możesz zrobić a skoro nie działa to zostaje ci ręczna obsługa. Nie podam ci na jakich driverach i jakim auto switchu bo zwyczajnie nie pamiętam ale było to nie długo po wyjściu paczki z DDL. Może ktoś inny będzie miał jakiś pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 A w auto switchu powracał Ci do ENT po wyjściu z gry? Bo mnie za cholere nie chce powrócić mimo, że mam zaznaczoną odpowiednią opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 to się wtedy chyba jeszcze mode changer nazywało ale tak wracał, ogólnie to działało ale czasem co jakiś czas glitch się pojawiał w stylu zwiecha lub brak reakcji + bardzo to się nie lubiło z moim antyvirem mcafee + po którymś updacie antyvira blokował w X-fi możliwość przełączania trybów nawet ręcznie także zrezygnowałem i z antyvira i z changera i robiłem wszystko ręcznie stałe ustawienia i w miarę potrzeb ręczne przełączanie między trybami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...