suhmih Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Witam szukam obudowy bo moja stara juz nie domaga i znalazlem obudowe jak w temacie ,jest to jakis nowy model tt ,wyglada ciekawie ma 4 wentyle w zestawie 200mm przod i gora ,z boku 230mm , 140mm z tylu moge ja miec w cenie okolo 350zl (75 funtow w UK) ,obudowa zbiera bardzo dobre opinie na testach (zagranicznych) w polsce jej chyba jeszcze nie ma, pytanie mam tylko czy ona rzeczywiscie jest taka dobra? za ta cene wydaje mi sie ze nie znajde nic lepszego? http://www.thermaltake.com/product_info.as...;ov=n&ovid= ok juz kupiona.do zamkniecia. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez pier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Podobna do serii xxxx hundred od Antec-a.. Jeśli chłodzenie ma na podobnym poziomie to naprawdę opłacalny produkt. http://www.proline.pl/sklep.php?p=TTK+ELEMENT+G I jak masz ją za 350 zł to zamów dwie, jedną dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 hehe, spoko ale mieszkam w UK ,ale moze masz kogos w UK to Ci przywiezie daje linka jak cos: http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1479 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wychodzi niecałe 310 zł w Polsce najtańsza 418zł... Stówa różnicy! Kup 10 wracaj do polski i wystaw na Allegro! Wtedy mi odsprzedaż jedną na 300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 hehe no tak czy siak moja mam byc w poniedzialek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 hehe no tak czy siak moja mam byc w poniedzialek ;) Napisz jak się sprawuje, będę wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 spoko maroko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 kolega prosil zeby napisac jak sie sprawuje obudowa a wiec napisze ze naprawde dobrze. wczesniej mialem NZXT Apollo :mała ,słaby cable managment, słabo wentylowana ,mialem tam 3x120mm przod bok tył plus u gory zasilacz. ale w porownaniu do tej temp mam teraz duzo nizsze ,na procku mialem przy przegladaniu neta okolo 40 stopni teraz mam okolo 25 ,na grafice mialem okolo 43 stopni i wentylator na 45% predkosci ,teraz mam skrecony na 30% i mam okolo 40 stopni. Wentylatory sa ciche ,slychac tylko slaby szum . Jakosc wykonania bez zastrzezen, bardzo ladna wszystko ladnie dopasowane bez ostrych krawedzi ,w srodniu czarna schludna ,elegancka. Jesli chodzi o kable wolalbym zeby z tylu ,pomiedzy tylnia scianka a obudowa byla wieksza przestrzen na kable ,ja tam poupychalem kable od zasilacza (nie mam modularnego) takze mialem problem z zamknieciem bocznej scianki ale jakos weszla :) Przyszla ladnie zapakowana w materialowym worku. Komplet srubek - oczywiscie w czarnym kolorze. Montaz HDD jest troche inny niz mialem do tej pory, najpierw wkreca sie 3 srubki ,wsuwa dysk i dopiero przykreca 4 ostatnia srubke, srubki sa juz z takimi gumowymi antywibracyjnymi nakladkami. Scianki maja gumowa antywibracyjna jakby uszczelke . Filtry antykykurzowe z przodu i na dole dla zasilacza. Z przodu obudowy jest takie pokretlo do ustawiania predkosci tych 3 duzych wentylatorow, u mnie chodza jak narazie na minimum ,sa wystarczajaco wydajne, naciskajac pokretlo mozna zmieniac kolor tych 3 wentyli albo wylaczyc je na stałe albo ustawic tak ze beda sie automatycznie zmienialy co jakis czas co kto lubi. Ogolnie jestem bardzo zadowolony z zakupu ,glownie mi chodzilo o wentylacje obudowy . Obudowa jest estetyczna ,jak ktos chce moge wrzucic fotki. Jak mi cos jeszcze przyjdzie glowy to napisze. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Więc obudowa pierwsza klasa. Zrób fotki, zobaczę jak wszystko rozmieściłeś i może się nad nią zastanowię... Mi się w niej podoba że główny panel ma na górze razem z USB, ale znowu to wielkie pokrętło trochę kiczowate chyba :lol2: Czekam na zdjęcia. Wesołych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 elo fotki juz mam ale nie mam czytnika kart narazie.. wczoraj zainstalowalem accelero s1 i temp sa super 4870 troszke podkrecony na rdzeniu 800 i temp nie przekracza 37 stopni :D podczas grania ,tylko memio jest okolo 50 takze wypas . procek tylko cos ma za duze tempy i bede musial chyba przesmarowac troche grubiej, bo ma 1.35v a temp w orthos prawie 60 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zmień Ninja na Mugena II i będzie bajeczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 a po co na takiego kloca zmieniać>? lepiej Thermalrighta 120 który jest mniejszy i wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) a po co na takiego kloca zmieniać>? lepiej Thermalrighta 120 który jest mniejszy i wydajniejszy. Thermalright Ultra-120 eXtreme 928g Scythe Mugen II 840g i Mugen II jest wydajniejszy... Ewentualnie Zalman CNPS10X Quiet PS: Do tego Mugen jest Tańszy.. Thermalright w revC kosztuje 235zł(!?) Mugen koło 175zł rev2 Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Mar95P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) e nie bede zmianial , posmarowalem pastą bo za mało dalem i temp spadly, teraz chodzi na 3,76 i temp max 60 stopni po godzinie orthosa :) NINJA stara ale jara hehe Edytowane 1 Stycznia 2010 przez suhmih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) witam troche pozno ale wstawiam pare fotek moze oprocz Mar95P ktos wiecej bedzie zainteresowany. Dodam ze obudowa sprawia sie bardzo dobrze. Wentylatory nie sa glosne ,teraz tam siedzi accelero S1 + 2x noctua 12cm i one sa glosniejsze niz wentyle z obudowy, tzn wywłuja wiekszy szum ,mi to nie przeszkadza ale mowi to mniej wiecej jak sa glosne. foto 1 foto 2 fota 3 fota 4 fota 5 sorry ze zdjecia z lampa ,bez lampy wygladalyby lepiej. Edytowane 16 Stycznia 2010 przez suhmih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...