sia87sia Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam nie tak dawno doradzałem się was o wybór monitora ale zakup został odłożony ze względów finasowych. A teraz jest już coś lepiej finasowo to i o zakupie można myśleć, przewalając mase wątków i postów na forum doszedłem do czterech wniosków: z wątpliwościami niestety 1- że decyduje sie na 23 cale (nie będzie za duży, lepiej 22?) 2 -że musi posiadać złącze HDMI oraz full hd 3- że będzię LG słusznie? 4- że wybór padł na W2353V-PF http://www.lge.com/pl/sprzet-komputerowy/m...m-W2353V-PF.jsp a dlatego że W2353V-PF posiada pakiet smart który w W2361V-PF nie ma niestety a pakiet smart wiele osób bardzo chwali. dodam jeszcze że w niedalekim czasie będe chciał podłaczyc cyfre+ do monitora mam nadzieje że nie będzie problemów z tym przy W2353V-PF (prosiłbym o wyjaśnienie jeszcze co oprócz zewnętrznego tunera będzie mi wtedy potrzebne aby cieszyć się tv na monitorze) i dlatego może z tego względu zakupic monitor z tunerem tv jutro jest w promocji w mediamarkcie m2262 d-pc za 930 zł ale z tego co widze ma gorsze paramatry od W2353V-PF więc: 1- W2353V-PF+zewnętrzny tuner tv czy 2- w mediamarkcie m2262 d-pc za 930 zł ? co wypada lepiej? komputer będzie mi służył do internetu, ps3/x360, filmy oraz tv oraz czytania bardzo proszę o pomoc przy dokonaniu ostatecznego wyboru oraz opinie, bo najlepiej to już jutro chciałbym dokonać zamówienia pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sia87sia Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 ponawiam prośbe o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 kup i zdaj relację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 monitor z tunerem ma tylko 2 zalety: bardzo dużo złącz, praktycznie każde jakie tylko sobie wymyslisz: HDMI, DVI, DSUB, Component, Composit, SCART... no i mozesz ogladac TV bez wlaczania PC. Dla mnie to nie sa zadn zalety bo wiecej niz 2 zlacza akura nie potrzebuje (a w 2353V bedziesz mial 3sz czyli DSUB HDMI i DVI) a PC mam zawsze wlaczony wiec ja mam karte na PCI. Dodqatkowo tuner na PCI daje Ci mozliwosc nagrywania z TV i kazdego zewnetrznego źrodła np jak bys chcial z jakiejs kamery analogowej chcial zgrac czy z kasety Polecam wiec lepszy monitor bo W2353V na pewno bedzie lepszy jakosciowo no chyba ze wymienione przeze mnie zalety LCD z TV sa dla CIebie wazne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sia87sia Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 akodo dzięki za posta, czyli lepszym rozwiązaniem jest bez tunera czyli faworyt W2353V-PF a opłaca się dopłcać do pakietu smart? 100 zł 2361V-PF to ten sam model tylko bez pakiety smart i 100 taniej ? ma ktoś inną opinie jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sia87sia Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 naprawde już nikt nie pomoże ? ponawiam porośbe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Skora oba modele różnią się tylko posiadaniem funkcji Smart to musisz zastanowić się czy będziesz z tej funkcji korzystać. Jeśli tak to W53 jak nie to 61V i tyle w tej kwestii:) Mnie tego typu bajery jak Smart są niepotrzebne... Ważniejsza jest możliwość wyboru/ustawienia odpowiedniego trybu wyświetlania jednym przyciskiem, tak żeby przy pracy z tekstem monitor nie walił po oczach, a np. przy oglądaniu zdjęć z wakacji czy filmu można było ustawić większą jasność naciskając li tylko jeden guziczek. Z dwóch które podałeś wybrałbym W2361V-PF bo jest tańszy i moim zdaniem ładniejszy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...