michu98 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Witam! Z racji zbliżających się świąt postanowiłem że mikołaj trafi do mnie wraz z nowym monitorkiem :) Aktualnie posiadam kilkuletniego samsunga 713n Monitor będzie służył głównie do gier(CS, Cod, wszelkiej maści strategie), oglądania filmów i przeglądania internetu. Nie mam nic wspólnego z grafiką komputerową. Chciałbym podpiąć pod niego X360. Na monitor mam 54cm szerokości (tzn. jest to maksymalna szerokość monitora). Sprzęt mam taki jak w podpisie. Kwota jaką dysponuje to 700zł, jeśli naprawdę będzie warto znajdę jakieś 200zł więcej. Myślę, że znajdzie się coś, z czego będę zadowolony i odczuję zmianę na nowy monitor. Jakie proporcje będą dla mnie lepsze? 16:10 czy 16:9? Jaka rozdziałka (z racji że nie planuję wymieniać Gf 8800 gts, przydałoby się żeby obraz dobrze wyglądał w nie natywnej rozdzielczości. Czy przy moich wymaganiach warto dopłacać do Della 2209W, a może wystarczy mi coś na matrycy TN? Zastanawiam się już od kilku dni, czytałem różne testy, ale mimo wszystko nie mam pojęcia co wybrać, dlatego postanowiłem zwrócić się z prośbą o pomoc na forum :) Edytowane 20 Grudnia 2009 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 TN spełni twoje oczekiwania, a czy warto dopłacać to już musisz sam rozstrzygnąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Możesz polecić jakieś konkretne modele TN? Nigdy nie widziałem na oczy monitora o innej matrycy, dlatego pytam czy warto :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 może coś z LG? 2253TQ? obejrzyj w MM, a po tym kup przez internet i jak Ci się nie spodoba to odeślesz do 10 dni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 ja od siebie dodam ze wiekszy lepszy :) mialem u siebie 22 cale 16:9 i odesłałem spowrotem na rzecz 24" 16:10 i nie chcialbym juz mniejszego heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 No tak, ale 24" mi się nie zmieszczą na biurku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgie69 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 kilka dni temu za 700,- kupiłem na allegro iiyama 2208hds - i jestem bardzo zadowolony. full HD 1920x 1080, 22'' gwarancja 0 bad pix, DVI. W sklepie juz troche drożej, około 850 zł. Za dodatkowe 200 mozna mieć z wejściem HDMI i pivot. Ma bardzo dobre recenzje, zreszta nie tylko ten model. trzeba tylko zwrócić uwagę, żeby miał minimum DVI, mozna naciąć się na LCD full HD tylko z analogowym wejściem D-Sub... dobre recenzje zebrał tez BenQ E2220HD - podobne parametry i nawet tańszy. W CD Action byl wybrany jako najlepszy monitor dl agraczy w tej wielkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 dochodzi kolejne wymaganie - musi mieć HDMI, tak podłącze konsolę + coś pokombinuje z dźwiękiem (chyba że monitor będzie miał wyjście audio?) LG 23" LCD W2353V-PF byłby dobrym wyborem? Ciągle kusi mnie ten Dell, ale brakuje mu HDMI no i mniejsza rozdzielczość, nie wiem czy jest sens przy moich wymaganiach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zdecydowałem się na: http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23-lcd...:613|528:278638 Jutro zamawiam, możecie jeszcze mnie przkonać do zmiany decyzji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Hej ;-) Tez bede kupowal ten monitor, ale jak sprzedam moj stary 19" 4:3, daj znać jak sie sprawuje gdy Ci dojdzie. Ja sporo czytalem i w tej cenie lepszego chyba sie nie znajdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destrik Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 tak to jest najlepszy model jeżeli szukamy czegoś bez tunera i tv. przejrzałem już pełno testów i również zdecyduje się na ten model w połowie stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...