desmoRR Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Mam problem z dźwiękiem w grach. Dzwięk trzeszczy, charczy. Problem ten występuje w takich grach jak Call of Duty 4, NFS: Pro Street, Mirror’s Edge, Medieval: Total War 2. W starszych grach jak Mafia, Commandos 2 nie mam takiego problemu. Również jak wyłącze dźwięk w grach i słucham muzyki z odtwarzacza od Creativa MediaSource w czasie grania problem ten również występuje. Z tego co zauważyłem to problem związany jest ze sterownikami do karty graficznej. Na Windows XP korzystałem ze sterowników do grafiki dostarczonych od producenta( nie ma problemu z dźwiękiem), ale jak chcę zainstalować nowsze sterowniki to występują problemy opisane wyżej. Tak samo jest na Windows Vista i 7. Instalowałem różne sterowniki ForceWare z serii 160,170,180,190, czasami trzaski są mniejsze, innym razem wiekszę. Sterowniki od Creativa nie mają podpisu WHQL. Również nic nie daje instalowanie nowszych, starszych sterowników od płyty głównej oraz karty muzycznej. Muzyka i filmy nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się że coś jest z tymi sterownikami od GeForca. Na innych forach nie znalazłem takiego problemu. Core2Duo 4400 Gigabyte nForce 650SLI DS4 ASUS GeForce 8600GT Creative X-FI Extreme Gamer Creative 6100 (głośniki) Windows 7 Proszę o pomoc, z góry dzięki. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez desmoRR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Musisz wyłączyć w biosie zintegrowaną kartę dzwiękowo tej pł głownej. Zainstaluj najnowsze drivery ze stron producentów Gigabyte,Asus,Creative.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desmoRR Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Karte zintegrowaną mam wyłączoną, a sterowniki nowe nic nie dają. Zainstalowałem sterowniki ForceWare 169.25 i trzeszczenie występowało 2 dni, teraz jest niby ok, ale czemu się tak dzieje? Samo się przecież nie naprawiło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...