Skocz do zawartości
marcinek1992

Rozdzielanie Internetu W Vectrze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam internet vectra 8 mb (w nocy 16) I chciałbym sie zapytać jaki router trzeba wybrac do rozdzielenia tego połączenia na moją komórkę(Nokia E51)

Jakieś najtańsze rozwiązanie jeśli można gdyż umowa podpisana jest na rok

sklepy które są w moim mieście:

Gral.pl

Komputronik.pl

vobis

infotech.elblag.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikogo nie musisz powiadamiać - to jest w pełni legalne (też kiedyś byłem w vectrze). Jedyne co musisz zrobić to odpiąć modem od prądu na kilka minut żeby się "zresetował" i przypisał numer ip dla routera. Potem załączasz wszystko i powinno działać - oczywiście musisz jeszcze konfigurować, ale wszystko masz w instrukcji.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie powiedzcie jeszcze bo ja ciemny jestem w sprawach routerów czy jak kolega do mnie przyjdzie z laptopem to tez moze korzystać nie?

chyba to sobie kupie...

Ale jeszcze 1 pytanie na ile metrów działa ten router? Mieszkam w bloku i chciałbym wiedziec czy np jak wyjdę na podwórko to chyba wydaje mi sie ze internet bedzie nie?

bo zobaczyłem na opinie:

Router niestety nie spełnił moich oczekiwań. W mieszkaniu w bloku w pokoju na pietrze w odległości około 10 metrów zasięg niestety jest bardzo słaby. W związku z czym nawet przeglądanie stron jest uciążliwe a internet który posiadam to 8 Mb/s. Także forwarding nie trzyma portów i co chwila muszę je zmieniać żeby ponownie działał. W związku z powyższym żałuje zakupu. Minus to także antena zamontowana na stałe.

Edytowane przez marcinek1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To różnie bywa, w zależności od ścian, anten itp. Zdecydowanym plusem jest cena (zawsze zostaje na ewentualną mocniejszą antenkę);

Na internet na zewnątrz bym nie liczył, chyba, że mieszkasz na parterze, 1 piętro max;

Oczywiście, ze kolega też się może podpiąć, ale pamiętaj o dobrym zabezpieczeniu WiFi, bo wolny dostęp do 8Mbit/s robi swoje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi