marcinek1992 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam Posiadam internet vectra 8 mb (w nocy 16) I chciałbym sie zapytać jaki router trzeba wybrac do rozdzielenia tego połączenia na moją komórkę(Nokia E51) Jakieś najtańsze rozwiązanie jeśli można gdyż umowa podpisana jest na rok sklepy które są w moim mieście: Gral.pl Komputronik.pl vobis infotech.elblag.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 TL-WR340G 70zł w komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek1992 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Wspiera PPPoE To chyba w dialogu jest? A czy do vectry bedzie na 100% dobre? jak wygląda konfiguracja? Bo ja sie nie znam na takim czymś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek1992 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 na 100% bedzie dobrze? czy trzeba tez vectre powiadomic ze takie coś mam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Nikogo nie musisz powiadamiać - to jest w pełni legalne (też kiedyś byłem w vectrze). Jedyne co musisz zrobić to odpiąć modem od prądu na kilka minut żeby się "zresetował" i przypisał numer ip dla routera. Potem załączasz wszystko i powinno działać - oczywiście musisz jeszcze konfigurować, ale wszystko masz w instrukcji. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek1992 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Panowie powiedzcie jeszcze bo ja ciemny jestem w sprawach routerów czy jak kolega do mnie przyjdzie z laptopem to tez moze korzystać nie? chyba to sobie kupie... Ale jeszcze 1 pytanie na ile metrów działa ten router? Mieszkam w bloku i chciałbym wiedziec czy np jak wyjdę na podwórko to chyba wydaje mi sie ze internet bedzie nie? bo zobaczyłem na opinie: Router niestety nie spełnił moich oczekiwań. W mieszkaniu w bloku w pokoju na pietrze w odległości około 10 metrów zasięg niestety jest bardzo słaby. W związku z czym nawet przeglądanie stron jest uciążliwe a internet który posiadam to 8 Mb/s. Także forwarding nie trzyma portów i co chwila muszę je zmieniać żeby ponownie działał. W związku z powyższym żałuje zakupu. Minus to także antena zamontowana na stałe. Edytowane 28 Grudnia 2009 przez marcinek1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 To różnie bywa, w zależności od ścian, anten itp. Zdecydowanym plusem jest cena (zawsze zostaje na ewentualną mocniejszą antenkę); Na internet na zewnątrz bym nie liczył, chyba, że mieszkasz na parterze, 1 piętro max; Oczywiście, ze kolega też się może podpiąć, ale pamiętaj o dobrym zabezpieczeniu WiFi, bo wolny dostęp do 8Mbit/s robi swoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek1992 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) dobra panowie kupiłem ten sprzęt skonfigurowałem wg instrukcji a komórka nie chce sie łączyć pomóżcie.. więc czekam na pomoc... juz mam adres mac mojej komórki ale pisze ze jest zły... Edytowane 28 Grudnia 2009 przez marcinek1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...