mefioso Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam. Posiadam internet radiowy PPPoE. Chcę go rozdzielić za pomocą skrętki RJ45 na laptopa i za kija nie da rady. Pliki mogę udostępniać, ale internetu już nie. Komputer 1: Windows 7 Laptop: Vista Bardzo broszę o pomoc. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ale opisz bardziej problem, bo nie rozumiem, czy chcesz udostępniać ze swojego komputera (w domyśle przychodzi internet do karty WiFi - złącze antenowe) czy masz skrętkę podłączoną do komputera (w domyśle czy potrzebujesz router czy udostępnić kartą sieciową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefioso Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opisze to łopatologicznie. Antena jest na dachu podłączona do karty WiFi D-Link DWL 520+. Skrętka do karty sieciowej zintegrowanej. Chcę skrętką udostępnić internet dla laptopa. Nie posiadam na razie routera. Zależy mi na tymczasowym udostępnieniu internetu dla laptopa. Pozdrawiam i czekam na pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Prawy przycisk myszy na ikonce połaczenia i powinna być we właściwościach 'udostępnianie polączenia sieciowego' tzn nie wiem jak jest w win7 ale mus być podobnie jak w XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefioso Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 No właśnie udostępnianie połączenia nic nie daje. Jeszcze u poprzedniego dostawcy neta nie było takich problemów, wystarczyło ustawić na obu kompach odpowiednie IP, udostępnić połączenie internetowe i No Problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 To nie ma nic wspólnego z dostawcą, a przynajmniej nie powinno, gdyż łączysz się niejako przez drugi komputer, więc jesteś i tak widoczny jako on. Coś masz niehalo poustawiane, sprawdź firewalle, pingi, udostępnianie plików itp... poustawiaj dobrze bramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefioso Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 OK, poradziłem sobie. Ustawiłem poprawnie bramy i wszystko hula. Dziękuję i temat do zamknięcia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...