Skocz do zawartości
igalex

Obudowa Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż tak obecnie mam

Płyta główna GA-945GCM-S2

Procesor e2200

Grafika gf9600gt

Pamięc ram 2gb

Zasilacz Amacrox ax450

Dysk samsung 120gb

Obudowa take me revolt mini atx

I chce zmienić na tą płyte główną co podałem i zmienić jeszcze procesor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że chodzi ci o miejce no na dole jeszcze jest sporo tylko nie wiem jak z chłodzeniem będzie jak sobie tak zapcham ta obudowa podobno pod atx pasuje ale wole się upewnić.A jak myślisz płyte dobrą dobrałem

Edytowane przez igalex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej trochę dołożyć i kupić CM Elite. Jest o wiele lepsza.

Płyta jest słaba. Ile masz zł na płytę i proca?

Kurcze troche ciemny jestem co to jest CM lite i dlaczego sądzisz że płyta jest słaba czego nie ma co powinna miec bo szczerze ci powiem moje wymagania spełnia quady obsługuje pamięci do 16gb

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze troche ciemny jestem co to jest CM lite i dlaczego sądzisz że płyta jest słaba czego nie ma co powinna miec bo szczerze ci powiem moje wymagania spełnia quady obsługuje pamięci do 16gb

Pozdrawiam

Okrojony chipset, słabe OC, Mostek ICH10 czyli nawet RAIDu ci nie obsłuży. Intel jest nie opłacalny. Jaki procesor chcesz kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LINK

Napisz ile masz płytę i proca. Płacąc prawie 300zł za ta płytę byłbyś frajerem.

Patrząc na twój poprzedni temat chcesz kupić e5300.

Za ~500zł można kupić x2 545/x4 620 + A770DE+.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okrojony chipset, słabe OC, Mostek ICH10 czyli nawet RAIDu ci nie obsłuży. Intel jest nie opłacalny. Jaki procesor chcesz kupić?

Obudowe faktycznie zakupie lae wytłumacz mi bo jakimś komputerowcem nie jestem z polskiego na nasze czego nie będe mógł obsłużyc bo nie wiem co to raid nie wiem co to OC mozna powiedzieć że w kompuiterach słabo sie orientuje.

Procesor zamierzam narazie kupić E5300 bo na więcej mnie narazie nie stać

Pozdrawiam

Na tą całą zabawe mam 500zł przeznaczone :D:D także doradzcie jak najlepiej

Wolałbym jednak intela procesor i jakąs płyte do niego moglibyscie coś doradzić bo nie chce wyjśc na jelenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC - podkręcanie

RAID

Procesor: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=20404

Płyta: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=18447

Obudowa: http://www.esc.pl/index.php?cPath=112_143&...p;filter_id=190

Wyjdzie troche ponad 500 ale do tej sumy nic sensownego nie kupisz. Ale warto dołożyć. Moze w innym sklepie znajdziesz taniej tak więc poszukaj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z początku chciałem za 500zł proca kupić+moba ale teraz jak mówicie że jeszcze obudowe no to 600zł na ta zabawe moge przeznaczyć w sumie a i czy dodatkowe chłodzenie nie będzie potrzebne i czy cieżko jest to wszystko przełożyć ze starej płyty czy sugerując sie tym jak jest podłączone na starej płycie podłącze na nowej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 80 zł nie dostaniesz dobrej obudowy. W tej kwocie to bierz to co popadnie, co ci sie spodoba, chociaż nie polecam tak robić, ale jak chcesz.

Co do procesorów to raz Athlon jest lepszy a raz E5200. Jest niewielka różnica między nimi. A płyty do 200 na Intela dobrej też nie dostaniesz... Podsumowując Intela kupują tylko frajerzy którzy ulegają wszędobylskim reklamom.

Edytowane przez forefox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi