igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam mam może sie wydawać głupie pytanie czy do tej obudowy http://www.ceneo.pl/510038 Bedzie pasować ta płyta http://www.allegro.pl/item868704451_gigaby...sklep_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wymieniasz cały komputer? Płyta, obudowa, zasilacz to ciach!o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Otóż tak obecnie mam Płyta główna GA-945GCM-S2 Procesor e2200 Grafika gf9600gt Pamięc ram 2gb Zasilacz Amacrox ax450 Dysk samsung 120gb Obudowa take me revolt mini atx I chce zmienić na tą płyte główną co podałem i zmienić jeszcze procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ile masz na proca i płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Rozumiem że chodzi ci o miejce no na dole jeszcze jest sporo tylko nie wiem jak z chłodzeniem będzie jak sobie tak zapcham ta obudowa podobno pod atx pasuje ale wole się upewnić.A jak myślisz płyte dobrą dobrałem Edytowane 30 Grudnia 2009 przez igalex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Lepiej trochę dołożyć i kupić CM Elite. Jest o wiele lepsza. Płyta jest słaba. Ile masz zł na płytę i proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Pasować będzie ale płyta i obudowa słaba. Lepiej trochę dołożyć i kupić CM Elite.A jeśli nie to przynajmniej Tacens Prior. Ale najlepiej dołożyć do Elitki. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez forefox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Lepiej trochę dołożyć i kupić CM Elite. Jest o wiele lepsza. Płyta jest słaba. Ile masz zł na płytę i proca? Kurcze troche ciemny jestem co to jest CM lite i dlaczego sądzisz że płyta jest słaba czego nie ma co powinna miec bo szczerze ci powiem moje wymagania spełnia quady obsługuje pamięci do 16gb Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Kurcze troche ciemny jestem co to jest CM lite i dlaczego sądzisz że płyta jest słaba czego nie ma co powinna miec bo szczerze ci powiem moje wymagania spełnia quady obsługuje pamięci do 16gb Pozdrawiam Okrojony chipset, słabe OC, Mostek ICH10 czyli nawet RAIDu ci nie obsłuży. Intel jest nie opłacalny. Jaki procesor chcesz kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) LINK Napisz ile masz płytę i proca. Płacąc prawie 300zł za ta płytę byłbyś frajerem. Patrząc na twój poprzedni temat chcesz kupić e5300. Za ~500zł można kupić x2 545/x4 620 + A770DE+. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Okrojony chipset, słabe OC, Mostek ICH10 czyli nawet RAIDu ci nie obsłuży. Intel jest nie opłacalny. Jaki procesor chcesz kupić? Obudowe faktycznie zakupie lae wytłumacz mi bo jakimś komputerowcem nie jestem z polskiego na nasze czego nie będe mógł obsłużyc bo nie wiem co to raid nie wiem co to OC mozna powiedzieć że w kompuiterach słabo sie orientuje. Procesor zamierzam narazie kupić E5300 bo na więcej mnie narazie nie stać Pozdrawiam Na tą całą zabawe mam 500zł przeznaczone :D:D także doradzcie jak najlepiej Wolałbym jednak intela procesor i jakąs płyte do niego moglibyscie coś doradzić bo nie chce wyjśc na jelenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Kupując procesor Intela, bo to Intel jesteś jeleniem. W tym przedziale cenowym AMD wychodzi korzystniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 OC - podkręcanie RAID Procesor: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=20404 Płyta: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=18447 Obudowa: http://www.esc.pl/index.php?cPath=112_143&...p;filter_id=190 Wyjdzie troche ponad 500 ale do tej sumy nic sensownego nie kupisz. Ale warto dołożyć. Moze w innym sklepie znajdziesz taniej tak więc poszukaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 A mam pytanko czy ta płytka obsługuje wszystkie najnowsze AMD bo wiem że ta płytka co ja podałem to nie obsługuje najnowszych intelów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 500zł masz na buda + proc + płyta czy proc + płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Tak, ta płyta obsługuje nawet najwyższe modele phenomów http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...720-us3_10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Moim zdaniem A770DE+ jest lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Z początku chciałem za 500zł proca kupić+moba ale teraz jak mówicie że jeszcze obudowe no to 600zł na ta zabawe moge przeznaczyć w sumie a i czy dodatkowe chłodzenie nie będzie potrzebne i czy cieżko jest to wszystko przełożyć ze starej płyty czy sugerując sie tym jak jest podłączone na starej płycie podłącze na nowej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 x2 545 + A770DE+ + Tacens prior wyjdzie około 600zł. Spróbuj odblokować dodatkowe rdzenie. Bez większego oc box wystarczy. Z podłączeniem nie powinieneś mieć problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jak nie chcesz kręcić to chłodzenia nie musisz kupować. Możesz mieć trudności jedynie z podłączeniem przedniego panelu ale od tego jest instrukcja obsługi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 A mam pytanko czy moglibyscie policic jakąs tańszą obudowe tak do 80zł a też dobrą?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Nie ma w miarę dobrej budy do 80zł. Ten Tacens to takie minimum jeżeli nie chcesz mieć kompletnego ciach!a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 http://www.allegro.pl/item868075904_amd_at...socket_am3.html Zobaczcie na ten procesor i w grach ma gorszą wydajność od e5200 nie wiem czy te testy są wiarygodne?? Sprubujcie coś do 80zł polecić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Lepiej kup A770DE + x2 545/x3 425. Czytaj testy zagraniczne. Do 80zł to obojętnie co kup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Do 80 zł nie dostaniesz dobrej obudowy. W tej kwocie to bierz to co popadnie, co ci sie spodoba, chociaż nie polecam tak robić, ale jak chcesz. Co do procesorów to raz Athlon jest lepszy a raz E5200. Jest niewielka różnica między nimi. A płyty do 200 na Intela dobrej też nie dostaniesz... Podsumowując Intela kupują tylko frajerzy którzy ulegają wszędobylskim reklamom. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez forefox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) A czy x2 545/x3 425 jest dużo lepsze od AMD Athlon II X2 240???Bo zamierzam teraz już wszystko kupić :D Edytowane 30 Grudnia 2009 przez igalex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Są lepsze. Szukaj testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igalex Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Czyli który procesor mam wybrać?? :D x2 545 x3 425 czy AMD Athlon II X2 240, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Bierz na który wystarczy ci kasy. Każdy jest wart swojej ceny :) x3 425 ma 3 rdzenie natomiast x2 545 ma pamięć L3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zależy do czego używasz komputera. Do gier x2 545 byłby najlepszy z nich. I spróbuj odblokować rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...