Skocz do zawartości
Kamill

Pentagram Cerberus Adsl2+ I Netia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

koleżanka kupiła sobie router Pentagrama - Cerberusa ADSL2+ i pomagałem jej go wczoraj podłączyć. Wpisałem login, hasło, PVC0: VPI: 0, VCI: 35, PPPoE LLC itp. itd. Synchronizacja jest, ip zostało przydzielone, dnsy też, ogólnie wszystko działa, ale na kompach podłączonych do routera (jeden kablem, a drugi bezprzewodowo) nie ma neta (ip jest przydzielane przez dhcp - działa). Sprawa jest o tyle dziwna, że przy pingowaniu jakiegoś serwera, np. google, znajduje jego ip (czyli dnsy działają), ale nie dochodzą pakiety. Na samym routerze pingowanie yahoo.com działa. Spróbowałem tracert na jakiś dowolny serwer i okazało się, że pakiety nie chciały przejść poza router.

Nie mam najmniejszego pojęcia co jest grane... Zauważyłem, że dużo ludzi ma problem z tym routerem na netii, ale głównie jest to brak synchronizacji, a tutaj wszystko jest ok pod tym względem.

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

Pozdrawiam,

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na lini netii czy tp?

Tele2, czyli z tego co mi wiadomo linie Netii.

Winsock może pomoże, wina stoi po stronie systemu. Miałem podobny przypadek i nawet do routera nie szło się przez przeglądarkę dostać.

Poczytam o tym, dzięki za wskazówkę.

Zapomniałem też dodać, że te kompy mają dwa różne OSy: 7 i XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi