Kamill Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Witam, koleżanka kupiła sobie router Pentagrama - Cerberusa ADSL2+ i pomagałem jej go wczoraj podłączyć. Wpisałem login, hasło, PVC0: VPI: 0, VCI: 35, PPPoE LLC itp. itd. Synchronizacja jest, ip zostało przydzielone, dnsy też, ogólnie wszystko działa, ale na kompach podłączonych do routera (jeden kablem, a drugi bezprzewodowo) nie ma neta (ip jest przydzielane przez dhcp - działa). Sprawa jest o tyle dziwna, że przy pingowaniu jakiegoś serwera, np. google, znajduje jego ip (czyli dnsy działają), ale nie dochodzą pakiety. Na samym routerze pingowanie yahoo.com działa. Spróbowałem tracert na jakiś dowolny serwer i okazało się, że pakiety nie chciały przejść poza router. Nie mam najmniejszego pojęcia co jest grane... Zauważyłem, że dużo ludzi ma problem z tym routerem na netii, ale głównie jest to brak synchronizacji, a tutaj wszystko jest ok pod tym względem. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam, Kamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 na lini netii czy tp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Winsock może pomoże, wina stoi po stronie systemu. Miałem podobny przypadek i nawet do routera nie szło się przez przeglądarkę dostać. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 na lini netii czy tp?Tele2, czyli z tego co mi wiadomo linie Netii. Winsock może pomoże, wina stoi po stronie systemu. Miałem podobny przypadek i nawet do routera nie szło się przez przeglądarkę dostać.Poczytam o tym, dzięki za wskazówkę. Zapomniałem też dodać, że te kompy mają dwa różne OSy: 7 i XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 To jednak nie problem z WinSockiem, zresztą wszystko powinno działać ok na świeżej instalacji Windows 7. Wydaje mi się, że to wina routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...