forest kila zbila Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Hej Szukam jak w temacie, fajnie jakby klawiatura była raczej niewielka i płaska, fajnie jeśli mysz nie gubiłaby się na spodniach czy kanapie i raczej była z tych do trzymania palcami niż całą dłonią,, fajnie jakby bło 2,4ghz i w sumie tyle. Nie lubię przycisków multimedialnych.. Za ile ? Myślę że maks 150zł. Na szybko wyguglałem genius i820 ale - google nie znajduje jej w żadnym sklepie.. http://www.hotfix.pl/news.php?readmore=2516 Ma ktoś możliwość sprawdzenia w dystrybucji ile ta przyjemność i na kiedy ?:> Coś lepszego polecicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 coś cisza ;) ktoś coś powie o trust wireless deskset ? http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=16593 , poniżej 100zł, 2,4, dizajn ala klawiatury ibma :] jest jeszcze logitech ex100 poniżej 80zł mam na miejscu, model 110 wg testów benchmarka to dobra klawiatura ze słabą myszką ;) myszkę się pewnie i tak wymieni, przesiadka z kraita będzie bolesna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 ku potomności mała recenzja logitech ex100 na początek o zaletach: Klawiatura 1. klawiatura jest całkiem cicha, myszka również 2. klawiatura wykonana jest z dobrego plastiku, nie ugina się, sprawia wrażenie droższej i lepszej 3. układ klawiszy - blisko standardu, literki lekko mniejsze, enter pełny, krótki lewy szift. 4. Klik pewny z niezłym wyczuciem wpadania literek etc... skok - klawiatura ma niski profil ale literki wpadają dosyć głęboko i nie jest to w żadnym wypadku klik notebookowy. 5. dobry soft od logitecha, klaw ma FN + f1-f12 pod które można przypisać co się chce, np. mediacenter, odtwarzacz, www etc... ścieżkę do gg trzeba podać ręcznie - soft go nie wykrywa. 6. + za bardzo kompaktowe rozmiary klawiatury (maksymalnie 45 x 17cm) 7. Wada #1 warto wspomnieć niezłe gumki pod spodem zapewniają zero uślizgu przy pisaniu i klawiatura klei się do podłoża. Na wyprontowanym stole leży stabilnie, na szkle jest nieruszalna. ALE - gumki mają różnicę w wysokości = milimetrowe chybotanie, może się uleży. Myszka Ciężko coś o niej napisać. Budżetowy logitech. Nie trzeszczy. Działa. Będzie do wymiany za jakiś czas bo komfort po przesiadce z razera jest najwyżej dopuszczalny. Słabe ślizgacze. Na steelpadzie lata wyraźnie ciężej niż razer, do tego jest cięższa o dwie baterie. Cichy scroll z wyraźnym przeskoczeniem, działa tak samo w obie strony (głośność, skok). Nie było to takie oczywiste w razerze :] Ogólnie o zestawie Logitech ma rozsądny produkt w klasie budżetowej. Mogłem bezpośrednio porównać jakość ex100, microsoft 700, a4 techa (taki kompaktowy..), btc (taka ala mac) i trusta linkowanego powyżej (dostępny pod ulubioną marką mediatech ;)) i logitech broni się zachowując dobrą cenę. Plastiki, sztywność i detale - gołym okiem widać różnicę. Klik - wspomniany trust czy microsoft to tragedia - gumowate przyciski, kołyszące się na boki, tani prawie czarny plastik.. Kwestie kluczowe na koniec ;) Zasięg: 2m. +/-30cm, i tyle. Mi wystarczył lewdo. Dziwnym jest że zestaw albo traci sygnał całkowicie albo działa zupełnie normalnie bez ścinek czy gubienia literek. Odległość w której się waha to dosłownie 5-10cm. Zasięg to moim zdaniem poważna wada, która ukierunkowuje ten zestaw na typowe siedzenie przy biurku. +1m i byłoby komfortowo. Nadajnik czy tam odbiornik - szczęśliwie jes na kablu (1,5m). Dodatkowy minus - przeszkody ograniczają zasięg. Generalnie za tą kasę (89zł) to zestaw moim zdaniem wymiata i bezprzewodowość jest w gratisie ;) bardzo przyzwoicie, dałoby się lepiej. 7/10, uczciwie. -2 za zasięg, -1 za myszkę - mogłaby być lepsza, chociaż w tej cenie... Zestaw rozbija się o cenę. Minus za politykę logitecha - droższe zestawy to już kombajny z dodatkowymi przyciskami, brak jest klawiatury standardowej o 'podwyższonej jakości' i zasięgu. Konkurencja nie ma jednak do zaoferowania nic lepszego.. Czekamy aż, o ile, pojawi się genius i820 z większym zasięgiem i ceną ~24euro. Do firmy mam zaufanie (poprzednia klawiatura - 4-5 lat maltretowania i brak nawet jednej wytartej literki..) Zdjęcia - http://images.google.pl/images?hl=pl&s...s=z&imgsz=m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...