Borovik Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mam już 2 lata zasilacz jak w temacie, sprawuje sie wyśmienicie i napędza zestaw DFI LP UT T3eH8, core i7 920@4Ghz, 3x1GB ddr3, 2x640gb Sams. F1, x-fi gamer z karta graficzna gtx260. Jako ze zamierzam grać w wyższych rozdzielczosciach i mam dobra ofertę zamiany GTX260 na GTX280 chciałbym dowiedzieć się jak owe cudo podłączyć i czy w ogóle się da?? Gtx260 ma dwa gniazdka 6pin gtx280 jedno 6 a drugie 8 pin. Moja zasilka posiada tylko dwa gniazdka 6 pin i nie dzielone 24pin. Opis tutaj: http://www.allegro.pl/item822247027_wyzsza...0w_p8_gw14.html co ma w takiej sytuacji zrobić? Czytałem o różnych przejsciowkach ale na ile to działa i jak podłączyć żeby wszystko działało ? Bo podobno niezłe cyrki z tym są ;). No i najważniejsze zasilka powinna wyrobić przy takim konfigu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 6pin da sie wsadzić w 8pin i będzie chulać. No i najważniejsze zasilka powinna wyrobić przy takim konfigu?no wlasnie tu sie zastanawiam, zasilacz nie jest najwyzszych lotów, a 280 to jakeis +40W w stosunku do 260. Zapusc power supply test z OCCT - jezeli przez dluzszy czas komp będzie trzymał ten test bezproblemowo, to znaczy ze masz jeszcze zapas mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...