teza Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam Posiadam mobo AM3 Gigabyte MA770T-UD3P oraz Phenom 2 X3 710 oraz Scythe Ninja 2 z mocowaniem na socket 939 czy jest jakas mozliwosc aby zamontowac ninje na am3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A próbowałeś ? Mnie się wydaje, że mocowanie jest to samo, nie sądzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 heh nawet nie patrzylem bo sadzilem ze sie nie da ide zlukac/zamontowac jak sie bedzie dzialo a czy Scythe Mugen II Rev.B to podobna jakosc do Ninji na tym procku, chodzi mi o mocne o/c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mugen będzie chyba wydajniejszy ale poszukaj testów w google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 niestety, gigabyte nie ma dziur na srodku miedzy bokami :/ tylko po bokach wiercic tez nie da rady bo mocowanie orginalne jest za krotkie takze za 70 zl do sprzedania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 co ty gadasz, kup to http://allegro.pl/item876033598_thermalrig...od_bestfan.html i zastosuj mocowanie od socketu 478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 dzieki tylko ze mam mocowanie tylko na S939 a to jest zza grube :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 pokaz jakies zdjęcie z neta jak wyglada twoje mocowanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 podobnie tylko ma 6,5 mm szerokosci takze nie wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec07 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam, Wracam do tego tematu z racji tego, iż właśnie jestem na zakupie Scythe Ninja 2 rev. B . Stąd moje pytanie. Czy do instalacji tego radiatora będę potrzebować czegoś jeszcze ponad to co jest w standardzie w zestawie ? Sprzęt jak w stopce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 (edytowane) Nie. Mugen 2 jest wydajniejszy. Dokup do tego dobrą pastę, np. AS5. Edytowane 8 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec07 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Nie. Mugen 2 jest wydajniejszy. Dokup do tego dobrą pastę, np. AS5. Mam okazje na tą Ninje 2 , jest ona niższa troszeczkę od mugena i na tym mi zależy ;p z racji tego, że i tak mam mało zapasu miejsca :) eszcze jedno pytanko, czy on się poprostu zmieści na tej płycie ?:) Chodzi mi też o to czy nie zawadzi o mostek :) http://allegro.twojemiejsce.pl/iness/!...77TD-PRO/2a.jpg http://allegro.twojemiejsce.pl/iness/%21%2...A77TD-PRO/3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec07 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Proszę was o radę i pomoc. Kupiłem Scyte Ninja 2 rev. B, mam phenoma 955 BE , producent podaje ze TDP jest na poziomie 125W. Na boksowym chłodzeniu miałem w spoczynku ~33 stopnie. Po zmianie na Ninja 2 i użyciu załączonej przez producenta pasty miałem stress max 51 , spoczynek ~30 Zmieniłem pastę na Arctic Silver 5 i co się dzieje: sterss dobija do 61 , spoczynek 33. Jest jeszcze jedna rzecz. Mianowicie, kiedy montowałem pierwszy raz te Ninje strasznie się namęczyłem, ponieważ bardzo mocno dociskała ona procesor, podczas zmiany pasty zauważyłem ze procesor jest lekko porysowany, dlatego skorzystałem z możliwości i na mocowaniu zmieniłem o 1 punkt zaczepienia ( na łapce do AM3 po każdej ze stron są po 3 wcięcia na mocowanie, zmieniłem jedno po jednej ze stron. ) Pastę zmieniłem 2 dni temu. pomiary temperatury w stressie dokonane podczas działania Prime95. 1) czy ta pasta tak ma, że z czasem temperatury spadną ? 2) czy zmniejszenie docisku mogło spowodować taki spadek wydajności? zaznaczam ,że radiator bardzo pewnie przylega do procesora 3) jakie temperatury powinienem mieć na tym procesorze z tym coolerem i tą pastą Edytowane 20 Lutego 2010 przez Spec07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Może za dużo pasty dałeś. Słabszy docisk może spowodować spadek wydajności. Edytowane 20 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec07 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Może za dużo pasty dałeś. Słabszy docisk może spowodować spadek wydajności. Pasty dałem tyle ile mówili we wszystkich tutorialach, rozprowadziłem ją na całą powierzchnię procesora. nic nie wypływa na boki. EDIT: Oczywiście miałeś rację. Zmieniłem ten docisk i od razu temperatury w dół: stress : ~max 51 idle: max 32 szczególnie w stresie różnica jest kolosalna !! :) dzięki za pomoc :) Edytowane 20 Lutego 2010 przez Spec07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...