reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ktos kiedys pisal na tym forum, ze mozna zapodac cos fluorescencyjnego, czy fosforyzujacego do wody w WCoolerze. Co to takiego ? Fajnie wygladala by woda w zbiorniczku, gdyby sobie tak troszke swiecila :P BTW, ktos tez pisal, o jakims zwiazku chemicznym, ktory podczas mieszania wody, oziebia ja , i to znacznie, co to byl za zwiazek ?, nie moge tego znalezc na forum 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Nikt nie wie co do tej wody dodac ? 8O No nie zartujcie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Hmmmmmm........ teiretycznie fosfor biały..........a.......praktycznie to różnie bywa - mocno szkodliwy ! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Hmmmmmm........ teiretycznie fosfor biały..........a.......praktycznie to różnie bywa - mocno szkodliwy ! :( Wofek, ja sie powaznie pytam, i nie chodzi mi o typowy fosfor, tyle to pamietam z chemii :? Ktos juz o tym pisal , ale to bylo BTW i nie umie znalezc, nawet cene gosc podawal :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Flowemana się pytnij on coś z tym kombinował !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Chyba wiem o co ci chodzi. Są takie świecące rurki z jakimś płynem, ale one są zamknięte i starczają na niedługo, a potem przestają świecić. Jak chcesz sobie ochłodzić wodę, to nawrzucaj lodu do pojemnika, na jedno wyjdzie. Jakbyś miał ten środek, to musiałbyć ciągle go dosypywać, żeby coś dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 POdobno jakiś preparat na glony fozworyzuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Temat juz byl poruszany, wystarczy zajrzec kilka stron wczesniej. Z tego co pamietam ta fosforyzujaca substancja to ekspanzyna. A co do mieszanin mrozacych to masz takie przyklady: lód + NaNO2 -18 C lód + NaCl -21 C lód + NaCl + NH4Cl -30 C Po wiecej odsylam tutaj: http://wiem.onet.pl/wiem/007cbb.html IMHO stosowanie powyzszych ma niewielki sens - starcza na bardzo krotko, chyba, ze ciagle bedziesz dosypywal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 http://www.overclex.net/content.php3?id=%2...3D47%26page%3D7 tam jest cos w/g mnie cos bardzo ciekawego 8O jak tos wie co to to jest to niech mi powie bo nie znam jezyka :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Bardzo ciekawe moze i jest ale nie na temat :) to jest o napelnianiu WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Temat juz byl poruszany, wystarczy zajrzec kilka stron wczesniej. Z tego co pamietam ta fosforyzujaca substancja to ekspanzyna. A co do mieszanin mrozacych to masz takie przyklady: lód + NaNO2 -18 C lód + NaCl -21 C lód + NaCl + NH4Cl -30 C Po wiecej odsylam tutaj: http://wiem.onet.pl/wiem/007cbb.html IMHO stosowanie powyzszych ma niewielki sens - starcza na bardzo krotko, chyba, ze ciagle bedziesz dosypywal. Thx, za namiary na "chlodziwo" Jezeli chodzi o ekspanzyne, to nie to, sam o tym pisalem, ona tylko w zwyklym swietle jest takiego koloru, i jest dobrym (znakomitym) dielektrykiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 POdobno jakiś preparat na glony fozworyzuje.Ty to masz banie stary :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Bardzo ciekawe moze i jest ale nie na temat :) to jest o napelnianiu WC. a nie wiesz czasem czym oni to tam napelniaja?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 POdobno jakiś preparat na glony fozworyzuje.Ty to masz banie stary A moze w druga strone? :) Wpuscic swiecace glony hehe o ile dobrze pamietam z fakultetu jeszcze to rodzina bruzdnic ;) jakos tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Jezeli chodzi o ekspanzyne, to nie to, sam o tym pisalem, sorx ;) ona tylko w zwyklym swietle jest takiego koloru, i jest dobrym (znakomitym) dielektrykiem. A nie wiesz skad mozna cos takiego wziac i ile kosztuje? Bo chyba nadawalaby sie do WC. I jeszcze jaka jest temp. krzepniecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Jezeli chodzi o ekspanzyne, to nie to, sam o tym pisalem, sorx ;) ona tylko w zwyklym swietle jest takiego koloru, i jest dobrym (znakomitym) dielektrykiem. A nie wiesz skad mozna cos takiego wziac i ile kosztuje? Bo chyba nadawalaby sie do WC. I jeszcze jaka jest temp. krzepniecia? Wiem gdzie zalatwic, nie wiem gdzie kupic (w sklepie) Energetyka sie klania, ekspanzyna jest uzywana w wylacznikach srednich napiec (do 60kV) jako izolator i do gaszenia luku, przy wylaczeniach. Jest jeden problemik, ona jest troche gesciejsza jednak niz woda, taka troszke oleista. Nie wiem czy pompki akwariowe nie mialay by ciezko jej pompowac. Nie probowalem, mam tylko jedna pompka :mrgreen: temp. krzepniecia ma dosc niska, ponizej -10*C bodajze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 jeżeli cię to naprawdę interesuje to tu jest link: http://www.tekheads.co.uk/tekheads/index Tu pomyszkuj to jest w 2 tubkach chyba po 14 dolców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...