KamilGrzbiecik Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Po wykonaniu pierwszego SS którego wyniki mnie nie satysfakcjonowały postanowiłem wykonać drugie SS na mocniejszych podzespołach. Kompresor - Mitsubishi RJ5485GNE4 ok6500btu Skraplacz - 1.5KW (2x Scythe Slip Stream 120mm 1900RPM 110CFM) Evap - chilly1 42mm średnicy/41mm wysokości by piotres Zawór rozprężny - 2,7m 0,9 mm kapilary Ssąca - flex 100cm zbrojony Czynnik - Propan-Butan potem R290 lub R507 Podstawa - Płyta meblowa 60x32cm na kółeczkach A teraz zdjęcia. Układ czeka na Kondensator do rotarki i będę mógł już nabijać i kalibrować. Oraz co najważniejsze kręcić Q9550 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 ładne estetyczne, obudówka będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jeszcze nad obudową nie myślałem bo jest schludnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 fajnie, nie wiem tylko czy byl sens paprania się i łączenia tych dwóch skraplaczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jakoś tak dziwnie się patrzy na to, tylko rotarka i skraplacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Bezsensownie długa podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Co się czepiasz, 3 minuty roboty i będzie skrócona ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 To jest jeden skraplacz, nawet wiem od kogo kupił. Jeśli już nie zamontowałeś wentyli to może być problem teraz. No i użyłbyś giętarki żeby to jakoś wyglądało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wentylatory będą dwa ciągnące powietrze przez skraplacz więc tylko je przyłożę i będą się trzymały bo na razie nie mam wentyli do skraplacza wezmę je z kompa. Mam gięntarkę i jej używałem ale ona jest na rurki 8/10/12 a tam jest 6 i nie wyszło tak jak miało wyjść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 e czepiacie się, najważniejsze jakie temperaturki się pokażą:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 W ogóle nie kapuje o co Ci chodzi z tą kapilarą. Lepsza krótsza niż dłuższa, a jak masz łączyć dwa kawałki to w ogóle sobie odpuść. Jak ciśnienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Układ został nabity i wykalibrowany. LOAD 150W -32*C Unloaded -46*C Gaz to Propan-Butan więc jak na ten gaz to moim zdaniem jest dobrze. Układ będzie nabity R290 więc napiszę jak temperaturki będą się kształtowały. Zdjęcia: Dummy 150W Idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Pokaż z jakimś normalnym obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...