damndog Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 mam na pierwszej partycji xp na drugiej 98. najpierw zainstalowalem 98 potem xp i bylo ok. pare dni temu chcialem odpalic 98 i wyskoczyl mi blad: "brak pliku <katalag_glowny_windows>system32hal.dll lub jest uszkodzony." no jakos tak. no to przeinstalowalem oba systemy wlaczajac formatowanie. no ale sie zdziwilem gdy ten sam blad wyskoczyl tuz po instalacji xp :/ czy to jest blad bootsectora czy jak? przed kolejna instalacja wyczyszcze bootsector dyskietka producenta :) a jak nie pomoze to sie zdenerwuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 witam. od dawien dawna mam poinstalowane po kilka systemow 8) rob tak: - 2 partycje - ustaw boot na 2. i zainstaluj 98 - boot na 1. i xp jezeli xp nie wykryje 98 to zainstaluj xosl. aha, na wszelki pierw wyczysc mbr : fdisk /mbr partycje najwygodniej ustawiac programem ranish. mniejszy od pmagica, a do takich spraw idealny. hmmm dziwny masz blad... ja jak juz mialem to brak ntoskrnl z xp. heh, czasy swietnosci : 98+xp+lin+dos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A nie zmieniałeś przy okazji nic w BIOS-ie (zarządzanie energią)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...