Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Sytuacja ma się tak: wziąłem od znajomka lapa w pudełku po butach - po złożeniu wyszły wszystkie typowe usterki tego tworu, tj. wyrombane gniazdo modułu zasilacza wewnętrznego, nie działające chłodzenie i jako extra: zwalony ram. Doprowadziłem hw do ładu, tj. Memtest ok, podgrzewanie przy pomocy glxgears i spi (linux) - ok. Niestety na klawiaturze nie działają kombinacje: SHIFT+ 6,a,b,n,| - klawisze bez shift działają, shift + inne klawisze - ok. Wszystko było by jasne, gdyby nie fakt, iż ta sama klawiatura działa ok w innej tośce - SP6000, natomiast klawiatura z SP6000 ma takie same objawy po wrzuceniu do SP6100 :blink: Co podejrzewam: - klawiatura jest niekompatybilna z 6100 - uszkodzone gniazdo AGP lub gniazdo klawiatury na karcie graficznej Czy ktoś wie: - czy są różnice w klawiaturach dla SP6100 i SP6000 ? - czy ktoś posiada model: PS610E-0246M-EN i mógłby mi podać model klawiatury? (trza 2 śrubełki odkręcić ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...