Kiziea Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mam mały problem z dedykiem, zamknąłem normalnie sesję, ale wyskakuje mi to - the terminal server has exceeded the maximum number of allowed connections, jak obejść ten limit, jeśli nie mogę się zalogować na serwer, a jestem jedynie dodatkowym użytkownikiem i nie mogę nim we wszystkich opcjach zarządzać. I jak zapobiegać takim sytuacjom na przyszłość, mam nadzieję, że w dobrym dziale to wszystko umieściłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Bardzo prosto - zwiększyć liczbę jednocześnie zalogowanych userów w odpowiedniej przystawce - chyba serwer terminali czy coś takiego. A po drugie zawsze wylogowywać użytkownika, a nie zamykać okno zdalnego pulpitu - sesja wtedy wisi dalej, a serwer czeka aż zalogujesz się z powrotem z tego samego hosta. Chyba standardowo na 2003 są dopuszczone 3 sesje, nieważne czy aktywne, czy rozłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...