un_ix Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 :arrow: witam zamierzam kupic niedroga obudowe Codegen 6016, taka jak na zdjeciu ponizej. mam pytanie co do zasilacza. w sklepie mowia ze jest bardzo cichy i wydajny, w co mi sie niechce zbytnio wierzyc, bo sama obudowa kosztuje 110 zl. czy wiecie jak jest naprawde? pozostawic tez zasilacz czy kupic inny w www.4max.com.pl 300W. prosze o wypowiedzenie sie na ten temat. z gory dzieki. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 no ma zasilacz codegena. jak dla mnie dosc shitowy (sam taki mam i nie jestem zadowolony) generalnie cichy to on jest tylko w teorii, choc wiatrak faktycznie w ogole nie dmucha (kreci sie a nie dmucha - strange ;) ). co tu duzo mowic... obudowa marna+marny zasilacz - 110zl. Ale lepszego za ta cene chyba nie kupisz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 :arrow: ... moze zaproponujecie jakas inna obudowe, ktora spx by wygladala, miala dobry zasilacz, w miare tania i miala max. wysokosc 420 mm. czekam na propozycje. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 no ma zasilacz codegena. jak dla mnie dosc shitowy (sam taki mam i nie jestem zadowolony) generalnie cichy to on jest tylko w teorii, choc wiatrak faktycznie w ogole nie dmucha (kreci sie a nie dmucha - strange ;) ). co tu duzo mowic... obudowa marna+marny zasilacz - 110zl. Ale lepszego za ta cene chyba nie kupisz.... :arrow: dzieki Fudoshin za jedyna odpowiedz. co do obudowy to biore ta, a jezeli zasilacz bedzie nawalac to wymienie na nowy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 :arrow: dzieki Fudoshin za jedyna odpowiedz. co do obudowy to biore ta, a jezeli zasilacz bedzie nawalac to wymienie na nowy :D mhmm ja bym radzil naprawde zmienic ten zasilacz cichy to moze on i jest ale przez pierwszy tydzien pozniej pomimo ze obroty niskie wydaje dziiiwne dzwieki ;-) kup lepszy jak masz kase . (byc moze jak nawali to sobie cos spali te codegeny sa naprawde dziwne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Lepiej nie żałować kasy na obudowę, bo to się może zemścić. Ja ostatnio kupiłem lepszą i oczywiście droższą Mode Com Feel V, cena 300. Niezależnie od bardzo estetycznego wyglądu, jej konstrukcja jest tak fajnie pomyślana, że aż się chce w niej grzebać i instalować podzespoły. Ma bardzo cichy zasilacz 300W i standardowo wentylator na tylnej ściance. Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja mam obudowe 6016L z zasilaczem codegena :twisted: i jest spoko napięcia są spox nawet przy podłączonych 4 urządzeniach 2xhdd cd i cdrw i kilka wiatraków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja mam obudowe 6016L z zasilaczem codegena :twisted: i jest spoko napięcia są spox nawet przy podłączonych 4 urządzeniach 2xhdd cd i cdrw i kilka wiatraków Spox , tzn. jakie ? Jak stabilne sa, i podaj wartosci :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 dla 12V :11,80-11,90V core: XP1700 1,74V dla 5V :4,90-4,99V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 codegen 300W p4 podlaczone to co nizej plus hdd 13 gb kontroler scsi 2 x sieciowki 2 x k dzwiekowe p[lus 5 wiatrakow 24/7 5V - (4.70 V - 5.10 V) 12V - 12.5 V 3.3V - (3.75 V - 3.13 V) dobry ten zasilacz nie :) poprzedni ciagnol to samo a byl no name 250 W ale o niebo lepszy od codegena ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...