Skocz do zawartości
Baruch

Livebox Wi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z internetem, hmm opisze najważniejsze mam Livebox TP Wi-Fi i mam go z rozdzielonego na 2 komputery, jeden Wi-Fi bez przewodowo drugi kablem, no i tu się pojawia problem zrobiłem format komputera zainstalowałem Livebox'a standardowo jak co format i teraz po np "reset komputera" internet nie działa muszę wyłączac całkowicie z listwy i włączyc ponownie za okres hmm 10min aby działał, rozłącza mi się czasami nie wiem dlaczego i to nie jest reset 24h. Dam wam screen z moje miejsce sieciowe i tam jestem połączony przez "Połączenie sieciowe" hmm co to jest ? nigdy tego nie miałem zawsze byłem połączony przez siec bezprzewodową a teraz nie wykrywa mi jej -.- jak to naprawic, instalowałem liveboxa milion razy i zawsze to samo :( HELP :damage_wall:

Dołączona grafika

Mam pytanie z innej beczki, co to za foldery pojawiły mi się nagle i nie można ich usunąc -.-

Dołączona grafika

Edytowane przez Baruch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po restarcie spróbuj wybrać ikonkę 'połączenie bezprzewodowe', klik 2x i tam jest opcja 'napraw' - wyłącza i włącza urządzenie, w tym momencie powinien pobrać z liveboxa dobry adres i działać okej. Zastanawia mnie czemu jest 'połączenie bezprzewodowe 7'? Sam stworzyłeś tyle czy windows magicznie? Ta ikonka bramy to normalne jeśli łączysz się z internetem, jest gdzieś opcja pokazywania/ukrywania właśnie 'połączenie internetowe', bo sam mam ukrytą, ale za nic nie mogę odkopać gdzie to się włącza. Mi to wygląda jakby coś z windowsem było namieszane, źle poinstalowane itp, błędy sterowników...

A co do folderów to usuniesz je z trybu awaryjnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi