Hydyne Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam, Mam płytę główną EP31-DS3L a na niej alc888. Mam też kino domowe LX7000SA. Chcę odtwarzać filmy na kompie ( przeważnie HD w formacie mkv z DTS-ES, DTS 264???) i przesyłać dźwięk zakodowany w DTS na ten amplituner przez wyjście SPDIF. Pełne 5.1 nie przechodzi, jedynie działa rozkodowanie na stereo na kompie i rozszerzenie ze stereo na 5.1 na amplitunerze. Ja chcę przepuścić DTS przez SPDIF i rozkodować go dopiero na amplitunerze. Kiedy ustawiam w AC3 by przepuszczało DTS, amplituner wyświetla że sygnał jest nieprawidłowy. Mam Windowsa 7 64bit. Mam także SB live 24 bit i też nie idzie tego zrobić. Na tym forum ktoś napisał że przez SPDIF można wysłać co najwyżej stereo 24/96. Czy ten amplituner potrafi odebrać przez DIGITAL IN dźwięk DTS i DD i rozkodować go, czy potrafi to zrobić tylko z filmami odtwarzanymi w swoim napędzie? W instrukcji nic na ten temat nie napisali. Czy może jednak alc888 i SB live 24bit nie potrafi wysłać DTS i DD ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 pewnie potrafi, ściągnij ac3filter zaznacz passthrough i w zakładce spdif zaznacz pod passthrough dts, włącz panel dźwięku w W7 przestaw urządzenie domyślne z głosników na spdif. Uruchom film powinien być dzwięk DD/DTS na ampie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydyne Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Chyba to kino jednak nie potrafi poradzić sobie z DTSem, znalazłem to na zagranicznym forum. Jeśli ktoś jest pewien że potrafi niech się wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 I tu sa sprzeczności bo jedne strony mówią, że to kinko nawet nie ma spdifa lol a inne że wprost przeciwnie inne jeszcze że ma DTS drugie, że tylko dolby O_o a AC3 w ogóle ci z passthrough ci na nim odtwarza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydyne Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Tylko stereo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...