bocian24 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Mam taki problem. Zakupilem sobie scythe musashi i dzis przystapilem do demontarzu starego chldzoenia. Niestety po odkreceniu prawie wszystkich srobek (oprocz 1) okazalo sie ze ta ostatnia ma wyrobiony gwint i nie da sie jej odkrecic. Moje proby powiekszyly jeszcze tylko problem bo srobokret obkrecil sie i jeszcze bardziej rozwalil gwint. Mam pytanie. Czy takie cos mozna jakos zglosic na reklamacje zeby sami mi to sciagneli czy tam wymienili ta srobke bo probowalem juz wszystkiego i sie jej nawet ruszyc nie da. Czy raczej nei ma sensu i lepiej pojsc do zegarmistrza zeby ja rozwiercil albo cos zrobil z gwintem?? bo jak mi maja odsylac karte na kilka dni/tygodni to tak niezbyt mi sie to usmiecha... :( Edytowane 28 Stycznia 2010 przez bocian24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Primo - zalecam kupno słownika. Secundo - zmieniasz chłodzenie w karcie graficznej, tracisz gwarancję (chyba, że zachowasz oryginalne chłodzenie i założysz je tak samo, ale po lekturze wątka -> wątpię :) ). Skoro nie może Ci pomóc ktoś bardziej gramotny (tata/wujek etc), to idź lepiej nawet do tego zegarmistrza. W sklepie gdzie kupiłeś kartę z takim czymś się nie pojawiaj, dobrze Ci radzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 w tym momencie utraciłeś gwarancję na tą grafikę.. idź do zegarmistrza to będzie najszybsze rozwiązanie albo sam rozwierć tą śrubkę jak masz takie możliwości, tylko uważaj żeby nie uszkodzić ściężek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Hmm. W sklepie powiedziano mi ze gwarancja bedzie wazna nadal po zmianie coolera jesli tylko zachowam stockowe chlodzenie. W razie jakies awarii mam oddac karte razem z tym stockowym. A taki patent zeby przykleic cos do srobki za pomoca poxipolu :P? i wtedy odkrecic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 może nie poxipolu a kropelki. i co jest zerwane - gwint śrubki czy ta płaska część z krzyzykiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) krzyzyk - podczas proby odkrecenia srobki ktora trzymala mocno, srobokret obkrecil mi sie a srobka nie i zamiast krzyzyka mam kolko... edit. poszedlem do zegarmistrza - koles wykrecil srobke w 5sekund :P wszystko jest juz cacy tylko ze na moim musashi 1 wiatrak sie nie kreci. odesle go zeby mi go wymienili i wszystko bedzie ok :) dzieki za pomoc :) Edytowane 30 Stycznia 2010 przez bocian24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...