Skocz do zawartości
Fiucioo

Ibm X31 - Problem Z Wyświetlaczem, System Nieodpowiada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z IBM X31. Gdy odpale laptopa i niedotykam go, nie przenoszego , system ładuje sie bez problemu. Gdy chce napisac cos na laptopie , przeniesc go , docisne go gdzies mocniej na obudowie lub poruszyc matryce w pewnym momencie zawiesza sie system. Na matrycy miga obraz ( max 2 x) nastepnie system sie zamraza nie moge nic zrobic ( obraz jest widoczny ale system przestaje działac) . Nie jest to wina windowsa ( przeinstalowałem go kilku krotnie) Ten sam problem pojawia sie równiez gdy odpalam bios. Dopuki nie rusze laptopa działa normalnie. Obraz równiez zamraza sie na biosie.

PYTANIE - Czy moze byc to wina płyty, moze cos z grafiką (moze odlutowała sie od płyty) ?

Może ktoś z was tez miał taki problem.

Z góry dzieki za pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem z X31 czasami nie chce mi w ogóle wstać, czasami zawiesza się jak go powyginam. Sprawdzałem grafikę podczas pracy w windowsie naciskając na nią pod różnymi kątami ale działał dalej więc nie wiem co może być przyczyną. Może jakaś przetwornica DC albo ta nieszczęsna grafika lub inne zimne luty.

Ps. właśnie piszę z x31 wyginałem go i nic nie wiesza się, a czasami nawet nie mogę go uruchomić

Edytowane przez Kuczyko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi