Skocz do zawartości
Mariusz2205

Komputer Sie Nie Wylancza...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam maly problem kupilem plyte Asus P5KC i gdy chce wylaczyc komputer to przechodzi mi jakby w stan wstrzymania dysk przestaje pracowac monitor gasnie ale komputer nadal pracuje (tak mam na Windows7) a gdy zainstalowalem windowsaXP wylaczal sie normalnie. Jesli ktos wie czego to moze byc wina prosze o pomoc.

Edytowane przez Mariusz2205

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie ustawione jest że jak naciskasz ten przycisk to włącza się stan wstrzymania.... a weź spróbuj tam taka mała strzałeczka z prawej i zamknij czy coś takiego:) jeśli zadziała to poszukaj opcji w panelu sterowania... niestety nie mam "siódemki" więc ci nie powiem gdzie tego szukać... w xp jest coś takiego jak "opcje zasilania" i takiego czegoś szukaj:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz w biosie czy ACPI jest ustawione poprawnie jesli jednak jest wylaczone to jak wlaczysz je system nie wstanie wiec bedzie potrzebna reinstalka, druga opcja mniej prawdopodobna to daj na prawach admina start uruchom gpedit.msc konfiguracja komputera szablony administracyjne system -->>nie wylaczaj zasilania systemu po zamknieciu windows. daj na wylaczone teraz jeszce raz start uruchom gpupdate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi