Mariusz2205 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Witam mam maly problem kupilem plyte Asus P5KC i gdy chce wylaczyc komputer to przechodzi mi jakby w stan wstrzymania dysk przestaje pracowac monitor gasnie ale komputer nadal pracuje (tak mam na Windows7) a gdy zainstalowalem windowsaXP wylaczal sie normalnie. Jesli ktos wie czego to moze byc wina prosze o pomoc. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez Mariusz2205 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 prawdopodobnie ustawione jest że jak naciskasz ten przycisk to włącza się stan wstrzymania.... a weź spróbuj tam taka mała strzałeczka z prawej i zamknij czy coś takiego:) jeśli zadziała to poszukaj opcji w panelu sterowania... niestety nie mam "siódemki" więc ci nie powiem gdzie tego szukać... w xp jest coś takiego jak "opcje zasilania" i takiego czegoś szukaj:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 znalazlem opcje zasilania lecz bylo ustawione na zamkniecie systemu wiec nie wiem czego to moze byc jeszcze wina. Nie jest to jakies uciazliwe lecz troche stresujace :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siano Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 sprawdz w biosie czy ACPI jest ustawione poprawnie jesli jednak jest wylaczone to jak wlaczysz je system nie wstanie wiec bedzie potrzebna reinstalka, druga opcja mniej prawdopodobna to daj na prawach admina start uruchom gpedit.msc konfiguracja komputera szablony administracyjne system -->>nie wylaczaj zasilania systemu po zamknieciu windows. daj na wylaczone teraz jeszce raz start uruchom gpupdate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...