Skocz do zawartości
turzol

Kingston HyperX PC3500vsGeil PC3500 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazje dosyc tanio kupic te pamiatki. Roznica w cenie miedzy Kingstonami a Geilami jest niewielka.

Specyfikacje:

Geil PC3500 Ultra Platinium Series

Czas dostępu : 4,5 ns

Timing @433

-CAS Latency : 2 T

-Command rate : 1 T

-(tRAS - tRCD - tRP) : 6 - 3 - 3 T

Napięcie : 2,6 V ~ 3,1 V

Chip : jednostronnie 8 x 32MB TSOPII

Radiator : Miedź - posrebrzany

PCB : ekranowane, 6-cio warstwowe

Gwarancja : Wieczysta

Kingston HyperX PC3500

256mb 32M x 8

Chips rated @ 5ns

Tin Coated Heatspreader

6 Layer PCB

Latency: 2-3-3-7-1T

Lifetime Warranty

Wiec mam pytania:

1. Ktore pamiatki lepiej sie kreca przy zachowaniu ostrych timingow :?:

2. Co lepiej wybrac patrzac pod katem pracy w DUAL DDR :?:

3. Czy Geil rozwiazal juz problem odklejajacych sie radiatorow :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstony HyperX3500 są na kościach 4,6ns!

Tu bedzie bardzo ciężka decyzja.

Geil'e błyskają na Intelach (ty masz Intela), Kingstony zdecydowanie lepsze na AMD.

Na zagranicznych forach preferują Kingstony, ale zdażają się i niezłe moduły Geil'a.

Zważ jeszcze, że przy Intelu timingi nie maja za dużego znaczenia !!

Najlepiej jak bys mógł przetestować.

Według mnie Kingston jest na rynku pamięci dłużej i robi lepsze produkty jakościowo, ale to moje zdanie.

Faktem jednak jest, że Geil dopuszcza dla swoich modułów pracę z voltażem 3,1 więc nie stracisz gwarancji podczas niezłego OC.

Wybór w twoim przypadku bardzo trudny :?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w sumie git, chyba łykne te Geile PC3500 Ultra Platinium Series. W zasadzie są minimalnie tańsze od HyperX i dopuszczaja Vmem 3.1V :D

W bardzo podobnej cenie sa tez Corsair DIMM 256MB PC3200 DDR CL2-3-3-6-1T (PC400) (CMX256A-3200C2)

Mysle ze taki duet ASUS IC7-G i 2x256mb GEIL PC3500 bedzie wymiatał jezeli chodzi o OC :wink:

Jak widac w podpisie mam HyperX PC3000 ale pozbywam sie ich bo wlasnie trafila mi sie okazja nabycia GEIL/HyperX za cene o wiele tansza niz sklepowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w sumie git, chyba łykne te Geile PC3500 Ultra Platinium Series. W zasadzie są minimalnie tańsze od HyperX i dopuszczaja Vmem 3.1V :D 

W bardzo podobnej cenie sa tez Corsair DIMM 256MB PC3200 DDR CL2-3-3-6-1T (PC400) (CMX256A-3200C2)

Mysle ze taki duet ASUS IC7-G i 2x256mb GEIL PC3500 bedzie wymiatał  jezeli chodzi o OC  :wink: 

Jak widac w podpisie mam HyperX PC3000 ale pozbywam sie ich bo wlasnie trafila mi sie okazja nabycia GEIL/HyperX za cene o wiele tansza niz sklepowa :D

Tak sie składa że kupuje identyczny zestawik, wiesz może gdzie można dostać tego Abita? Bo jeszcze w polsce w sklepach go niewidziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...