Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam, muszę dzisiaj kupić jakiegoś laptopa no i ciągle stoi między LJ75 a 6540b... Zależy mi na niskim wydzielaniu ciepła, wydajność w grach się za bardzo nie liczy (bardzo okazyjnie). Mam więc pytanie, która z wymienionych mobilnych kart graficznych wydziela więcej ciepła: HD5650 czy HD4550? Co prawda HD5650 jest wydajniejsza, ale zarazem o ile się nie mylę, wykonana w mniejszym procesie technologicznym, więc wybór wcale nie jest dla mnie taki prosty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) HD4550 = 55mn HD5650 = 40nm wiec patrzac po wykonaniu ten drugi powinien wydzielac mniej ciepła. Zresztą, po 'faji' jaką HP wypuścił(serie dv), nie kupiłbym juz zadnego notebooka tego producenta :) Druga sprawa, skoro nie liczy sie wydajnosc w grach, po co ładowac sie w takie notebooki? Moze cos na i3 z grafika intela wystarczy? No chyba ze chcesz koniecznie 17.3 to juz tak tanio nie bedzie. Edytowane 9 Lutego 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Cholercia, pomyłka, nie LJ a TJ75 :) Tak więc oba są 15,6'', bo można pomyśleć, że ten PB większy (LJ rzeczywiście 17,3''). Zależy mi bardziej np. na wirtualizacji, więc i5 jest tu jak najbardziej na miejscu. Tylko 2 GB RAM w HP przy takim zastosowaniu to nie problem, zawsze mogę dokupić, a DDR3 do lapów nie są drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...