Skocz do zawartości
Gość Łukasz Tkacz

Hd5650 Vs Hd4550 - Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Witam,

muszę dzisiaj kupić jakiegoś laptopa no i ciągle stoi między LJ75 a 6540b...

Zależy mi na niskim wydzielaniu ciepła, wydajność w grach się za bardzo nie liczy (bardzo okazyjnie).

Mam więc pytanie, która z wymienionych mobilnych kart graficznych wydziela więcej ciepła: HD5650 czy HD4550?

Co prawda HD5650 jest wydajniejsza, ale zarazem o ile się nie mylę, wykonana w mniejszym procesie technologicznym, więc wybór wcale nie jest dla mnie taki prosty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4550 = 55mn

HD5650 = 40nm

wiec patrzac po wykonaniu ten drugi powinien wydzielac mniej ciepła. Zresztą, po 'faji' jaką HP wypuścił(serie dv), nie kupiłbym juz zadnego notebooka tego producenta :)

Druga sprawa, skoro nie liczy sie wydajnosc w grach, po co ładowac sie w takie notebooki? Moze cos na i3 z grafika intela wystarczy? No chyba ze chcesz koniecznie 17.3 to juz tak tanio nie bedzie.

Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Cholercia, pomyłka, nie LJ a TJ75 :)

Tak więc oba są 15,6'', bo można pomyśleć, że ten PB większy (LJ rzeczywiście 17,3'').

Zależy mi bardziej np. na wirtualizacji, więc i5 jest tu jak najbardziej na miejscu.

Tylko 2 GB RAM w HP przy takim zastosowaniu to nie problem, zawsze mogę dokupić, a DDR3 do lapów nie są drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi