Michał1 Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 moja siec ma 7 komputerów i chciałbym na serwerze zainstalować fresco, ale czytalem że obsługuje tylko max 3 komputery (3 sieciówki). Chciałbym sie dowiedzieć czy są jakies moduły albo coś w tym stylu aby to zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 a po co ci tyle sieciowek ? taniej kupic switch 16 portow i jedna sieciowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 w nowym freesco 0.3.0 możesz mieć do 8 sieciówek ale nie wiem po co ci tyle i chyba taniej wyjdzie 2 sieciówki i switch - do jednej modem xDSL a do drugiej switch i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 to moze dokup sobie jeszcze kilka kontrolerow pci i zmontuj serwer z 16 sieciowkami ;] w sumie 16x30 = 480 to wychodzi tyle co za porzadnego switcha bedziesz mial - jak to ktos ujal w innym topiku - 'sprytniej' ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 chyba ktoś tu coś pomylił... koledze chyba chodziło o to, że ma sieć składającą się z 7 komputerów czyli 7 sieciówek np na HUB-ach, a nie o to że ma serwer z siedmioma sieciówkami :lol: Ale może się myle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 a po co ci tyle sieciowek ? taniej kupic switch 16 portow i jedna sieciowke te sieciowki juz sa w komputerach, bo modernizujemy sieć 8) (serwer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ludzie, alez michal1 jest geniuszem :!: pomyslcie sobie - totalna kontola nad ruchem sieciowym (pomijam, ze na freesco praktycznie nie mozna kontrolowac ruchu :P). taki switch zarzadzalny za cene kompa + potrzebna ilosc sieciowekx30zl ;) genialne ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 tak wiem, dzięki 8) 8) :lol: ale chodzi o to że sieciówki już SĄ i BYŁY zanim ten post napisałem, nie ma sensu nic dokupywać, bo wszytsko jest, łącznie z serwerem, tylko że na razie wszystko działa na winxp :oops: :cry: :? i sie dowiaduje o inne rozwiązania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...