dARIO Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 (A2/A3) Synchro 195 :( Asynchro 215 :? Po modyfikacjach Synchro 210 ;) Ale i tak zmienię ją na rev 2.0 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 m0h0 Dzięki za Screena . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Panowie , mam Athlona o oznaczeniu : AXDA1800DL T3C RIRGA 0229MPMW Czy ktoś może o nim coś więcej powiedzieć ??? Czy ktoś z was spotkał sie z tym modelem i jego możliwościami ?? Obecnie chodzi u mnie na 10x173 ,większego FSB nie wytrzymują moje pamięci ,to chyba jakieś podrabiane TWinMOS'y bo na kostkach Elixira ??:( Ale z prockiem albo zasiłką też cos dziwnego , Ustawiłem VCore 1.7 i max co mi proc wytrzymuje to 1750 MHz ,dodam że temperatura całkiem przyzwoita ,przy max obciążeniu 52' C Update: VCore 1.75 i 10.5x172 MHz 3 przebiegi 3DMark2001 ;) ale max temperatura wzrosła do 59'C ,to juzchyba kres mych możliwości :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 AXDA1800DL T3C RIRGA 0229MPMW Raczej kiepściutko będzie się kręcił :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Dziś go znowu trochę pomęczyłem ,jako że temperatura otoczenie trochę spadła , teraz mam w pokoju 24'C Chodzi spokojnie i stabilnie na 10,5x172 , temperatura minimum 37'C maxymalna 49'C Oczywiście obudowa otwarta ;) Reasumując i tak nie mam co nażekać ,w cenie proca 1800+ mam procka o wydajności 2300+ , niestety w upały trzeba będzie mu obniżyć napięcie a co za tym idzie i taktowanie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Reasumując i tak nie mam co nażekać ,w cenie proca 1800+ mam procka o wydajności 2300+ , niestety w upały trzeba będzie mu obniżyć napięcie a co za tym idzie i taktowanie :(To popatrz na mój wynik... jednak możesz narzekać bo 2300+ to niewiele. No ale taki urok steppingu A :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wracając o chłodzenia Mosfetów, nie lepiej by było dowalić na nie wentyl 6x6? i żadnych radiatorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Wracając o chłodzenia Mosfetów, nie lepiej by było dowalić na nie wentyl 6x6? i żadnych radiatorów.a po co robic sobie halas, moj znajomy ma nawet wode na nich i wcale wiecej fsb mu to nie dalo, na mosfety trzeba przede wszystkim radiatory, jedynie przy extreme oc mozna wrzucic dodatkowy wiatraczek, ale sam wentyl jest bez sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Wracając o chłodzenia Mosfetów, nie lepiej by było dowalić na nie wentyl 6x6? i żadnych radiatorów.a po co robic sobie halas, moj znajomy ma nawet wode na nich i wcale wiecej fsb mu to nie dalo, na mosfety trzeba przede wszystkim radiatory, jedynie przy extreme oc mozna wrzucic dodatkowy wiatraczek, ale sam wentyl jest bez sensuZa mała powierzchnia wymiany ciepła :) - dlatego same radiatory dużo dają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Wracając o chłodzenia Mosfetów, nie lepiej by było dowalić na nie wentyl 6x6? i żadnych radiatorów.a po co robic sobie halas, moj znajomy ma nawet wode na nich i wcale wiecej fsb mu to nie dalo, na mosfety trzeba przede wszystkim radiatory, jedynie przy extreme oc mozna wrzucic dodatkowy wiatraczek, ale sam wentyl jest bez sensuZa mała powierzchnia wymiany ciepła :) - dlatego same radiatory dużo dająno tego juz nie pisalem bo to oczywiste ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ja teraz mam 210FSB na najnowszym NB, chodzilo tez 220, ale timingi pamieci musialem obnizac i sie nie oplacalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 no tak, ale jeśli założe wentyl to nie będzie problemu z gwarancją, bo przykręce go do budy. I nie wiem, czy taki wentyl 6cm puszczony na 5V robi dużo hałasu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Acha i ja jestem jak najbardziej za extreme OC! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 sam wenstyl nie da ci tyle co radiatory ale jak uwazasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaras Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A2 na 210 idzie póżniej dzieja sie różne rzeczy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A2 na 210 idzie póżniej dzieja sie różne rzeczy :P ja mam a2 i 230 poszedl ale asynchro :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Lagier ,to napewno wina twych pamiatek a ile ci wyciąga synchronicznie ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 w swoich zeznaniach podawajcie, prosze, precyzyjniejsze opisy procesora tzn. napiecie nominalne i aktualne przy OC - to sa istotne dane. doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Lagier ,to napewno wina twych pamiatek a ile ci wyciąga synchronicznie ???? wiem wiem pisalem o tym pare postow wczesniej a ile mi wyciaga sync?? nawet nie spr na 200/200 nie chcial pojsc wiec zrezygnowalem :) :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Panowie ,można jeszcze gdzieś kupić dobrze podkręcającego Athlona 1700+ na stepingu B0 ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Panowie ,można jeszcze gdzieś kupić dobrze podkręcającego Athlona 1700+ na stepingu B0 ???? pewnie mozna ale to musisz szukac raczej na gieldach i pewnie zostaly juz przebrane resztki ale nie rozumiem jaki problem przeciez mozna kupic 1800+ DLT3C i tez bedzie smigal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 :) Zmieniłem dziś starego wysłużonego : AXDA1800DL T3C RIRGA 0229MPMW na AXDA1700UT3C JIUHB 0303XPMW Nic nie dopłaciłem ,bo niby za co ,jeszcze mi koleś "wróg" overlockingu browara postawił za podmianę procka :) Odrazu go walnołem na 172x12 [ musiałem nieznacznie podnieść napięcie na 1.625v ] i proc chodzi stabilnie 5 przebiegów 3DMark2001SE , temperaturka po 20 minutach Prime95 46'C Buda oczywiście otwarta a w pokoju 25'C Ogólnie mam nadzieje go wycisnąć do około 2150 GHz tylko nie wiem czy zasiłka mi podoła ,bo juzteraz mam wachania napięcie +5 i VCore :( może ktoś z was miał doczynienia z tą serią Athlona ??? b.t.w Szkoda tylko ze nie trafiłem na model z 0309 znaczy siez 9 tygodnia i na napięciu nominalnym 1,5v :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Nie mogę sie powstrzymać przed podaniem kolejnych wyników :) Źle osadzony Coopershim [ ach te stickery na prockach :( ] był chamulcem dla dalszych osiągów ,już teraz wiem że mój nowy procek to zarąbisty egzemplaż , Pozbyłem sie Coopershima , osadziłem mojego CoolerMastera X-Dream podniosłem napięcie do 1,650V i dowaliłem mu 172x12,5 Chodzi spoko ,męczony katowany Prime95 i Super Pi Buda otwarta , w pokoju +/- 24'C a na procku maxymalnie 47'C ! ! podczas pisania tego .txt 33'C ! ! I'm very Happy :) dodam że cooler chodzi tylko na 3800 rpm Idęza ciosem i kręcę go dalej Pozdrawiam wszystkich którzy mi pomogli w utwierdzeniu mnie że overlocking to zajebista zabawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 ja tez cos takiego na mosfery zrobilem ale i tak sie to strasznie grzje na fsb 200.......... kurka chyba z 70*C bo jka tak potrzymam z sekunde to sie oparze........... ja dalej nie mam stabilnie fsb 200..... dzisiaj bede sprawdzal czy to pamieci czy proc.............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphrd Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 czym przykleiłes te radiatorki gdzie dostac taki klej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 U mnie na Epoxie na mostkach A3 jest 235MHz stabilnme bez modów. Uruchamia sie winda na 238 ale zaraz zwis może pelt by pomógł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 hmm, nikt tu nie pisze o mostku A1. Do niedawna mialem NB i SB w wersji A3. Plyta jednak byla walnieta i oddalem ja do serwisu, po 2 tygodniach dostalem nowa na NB-A1, SB-A3, wcpiud widzi wszystko jako C1 i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac. Szukalem na roznych stronkach i nic na temat NB-A1 nie znalazlem, ma tu ktos jeszcze taki wynalazek?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 K...wa zazdroszcze wam :evil: :evil: Ja mam 8RDA3+ 2x256 DDR433 HyperX XP1700 (idzie spoko na 2.375) a k..wa niewiedzieć czemu synchro mam tylko do 185-190 :evil: Jak daję asynchro 11.5x200 DDR166 to jest OK do max. 225 :cry: LUDZIE POMóżCIE!!!! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=355...highlight=8rda3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 tak samo to ja mam........ pamieci nei wyrabiaja moim zdaniem.......... bo ja mam juz wszystko schl0odzone...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Już rozwiazałem problem!!! No połowicznie :? Okzauje się, że mam problem z dualem i wogóle z dimm1 nawet pojedyncze kostki w dimm1 wywala!!! Jak zapodałem jedną kostkę ale do dimm3 to wszytko idzie idealnie!!! To samo z dwiema - w dimm2 i 3. Co pradwa wtedy idzie w single channel ale spoko mam 225 przy 2-2-2-5!!! Pójdzie więcej przy zmianie radiatorków ale to na nowym mobo (to daje do reklamacji :evil: ) vide: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35523 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...