Skocz do zawartości
Chaos

D-tek Fuzion V2 775->1156 Montaż How-to

Rekomendowane odpowiedzi

Otóz sprzedałem juz s775 i zostałem z s1156. Oczywiście jest inny rozstaw otworów i nie moglem zamontować D-teka GD-65. Ale zaczełem kombinowac i okazało sie że można zdemontowac z zapinki s775 sróbki a otwory w niej bez problemu pozawalaja zamontowac na "zwykłe" sruby blok prze otwory na mobo na s1156.

A wiec tak.

Jeśli macie D-teka V2 i te zapinke:

Dołączona grafika

musicie zdemontowac zawleczki ze i pozbyc sie z zapinki śrubek:

Dołączona grafika

standardowo jest dolaczony zestaw 4 srubek ze sprezynkami i podkladkami.

do kazdej sa 3 podkladki, sprzezynka, nakrętka na klucz (5?) i nakretka karbowana (dokrecana palcami).

Ja dałem jedna podkladke pod spod pod srube potem po jeden stronie sprezynki po nakretce i na wierzch karbowana nakretka :)

dokręcilem i trzyma :)

Dołączona grafika

TADA ... :) banalne...

może sie komuś przyda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóz sprzedałem juz s775 i zostałem z s1156. Oczywiście jest inny rozstaw otworów i nie moglem zamontować D-teka GD-65. Ale zaczełem kombinowac i okazało sie że można zdemontowac z zapinki s775 sróbki a otwory w niej bez problemu pozawalaja zamontowac na "zwykłe" sruby blok prze otwory na mobo na s1156.

standardowo jest dolaczony zestaw 4 srubek ze sprezynkami i podkladkami.

do kazdej sa 3 podkladki, sprzezynka, nakrętka na klucz (5?) i nakretka karbowana (dokrecana palcami).

Ja dałem jedna podkladke pod spod pod srube potem po jeden stronie sprezynki po nakretce i na wierzch karbowana nakretka Dołączona grafika

dokręcilem i trzyma Dołączona grafika

Pytanie za 100 pkt - gdzie dostać takie śruby? Mam aktualnie problem, bo D-Tek kupiony szmat czasu temu jako używka i jedyne co dostałem to tylko Pro Mount Kit pod 775 tak więc tych czarnych śrub nie mam, a średnio mi się widzi dawać 60 zł za 1155/1156 pro mount kit (bo właściwie jedyne czego mi brakuje to ten backplate z niego...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykłe śruby z nakrętkami M3 zdadzą egzamin, mogą się przydać jeszcze podkładki izolujące, możesz je przykręcić na czuja albo dać długie i przykręcić ze sprężynami. Ja tak zamontowałem V2 bez backplate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo ;) Właściwie to przerobiłem już sobie zapinkę (w V1 jest ciut za mała) przypiłowywując boki http://img816.imageshack.us/img816/6130/grindaway.jpg, ale mam jakieś lewe śruby i docisk słaby (widać to w temperaturach), tak więc dzięki za info - trzeba będzie zakupić śruby ;)

Szkoda tylko, że nie ma jak dostać backplate. Pytałem maniakalnego, ale ma tylko zapinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi