Ryban Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witam, mam plyte glowna MSI 6337 LE5, Windows XP z Service Packiem i SB-Live (ta pierwsza wersje). Ekeft dzialania komputera jest taki, ze po wlaczniu winampa, jakiejkolwiek gry, lub poprostu czegokolwiek co korzysta z karty dzwiekowej przez chwile odtwarzany jest dzwiek, po czy poprostu dzwiek sie zawiesza. Jedyne co wowczas dziala to pliki midi. Wszelkie pozostale od razu odpadaja. Czas po ktorym dzwiek sie zawiesza jest rozny. Czasem jest to od razu, czasami 5 minut, godzina. Probowalem przekladac karte w inne sloty, myslac ze to konflikt sprzetowy, ale bez skutku. Dodam ze w windowsie me wszystko chodzi jak najbardziej poprawnie. Co ciekawe wbudowana w plyte karta dzwiekowa ukazuje te same objawy. Moze ma ktos jakies rozwiazanie, bylbym naprawde wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 wylaczona karta na mobo jak korzystasz z live ? jakie stery dla live ? sprobuj nowe, jak nie to kxproject live lubi sie grzac, sprawdz :) nie przesadzales z fsb i dzielnikiem ? odpal dxdiag i powylaczaj akceleracje czy jak sie to zwalo dla dzwieku :wink: reinstall xp :twisted: hmm to juz chyba wszystkie pomysly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryban Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Dzwiekowka na plycie wylaczone. Stery mam od live player pod XP, karta sie nie grzeje, procek nie podkrecany, fsb standard, z akceleracja sproboje. Co do reinstalki windy nie pomoze, bo mam swieza winde. Ostatnio zauwazylem, ze jak po zmianie rozzdielczosci na 1024x768 od razu mi zwisla. Stery kproject musze sprawdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firefl00d Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Ja miałem to samo ,a winne temu jest urządzenie SB16 Emulation. Powoduje konflikt z jakimś innym urządzeniem. Wejdz w właściwości SB16 Emulation i włącz "Allow IRQ interupt sharing" czy jakoś tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja głównie w winampie mam problemy bo jak wyłącze jeden utwór i włącze inny to czesto nie tak znowu szybko włączy się drugi utwór poprostu stoi i czeka 8O cały system się wiesza to nie sprawa konfigu winammpa bo w wmp też to występuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryban Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Hmm, w windzie XP nie instaluje sie SB 16 emulation. Wszystko w win me chodzi pieknie, ale w XP wiesza sie co 30 minut. Po zainstalowaniu KXProkject jest tylko gorzej. Wlaczam winampa, czekam 20-30 minut i dziewiek sie zatrzymuje. Probowalem przestawiac karte w inne sloty, eksperymentowac z biosem, ale nic nie pomaga. PS. da sie jakos w WINXP ustawic normalne przerwania (takie jak w 9x) a nie jak mam teraz IRQ dla SBLive: 19 (BIOS: 10) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...