noose Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witam :) Dzisiaj przychodze z budy i patrze ze nie ma neta (neo+)... No to standardowo restart kompa + restart modemu i zawsze dzialalo... dzisiaj nie. no to wale do neo info (wiecie ten darmowy 0800102102) i mowie, ze mi net nie dziala. Typ sie pyta jaki komunikat wskazuje Wanadoo (to gowno od nich) a ja mu na to, ze nie mam Wanadoo bo mi nie chodzi, a router wskazuje brak IP. gosciu mnie odeslal na reklamacje, a tam taki jeden ktory wyklepal se: "To jest niezgodne z regulaminem. Prosze zainstalowac Wanadoo bo innych programow nie autoryzujemy i nie pomozemy". I tak w kolko :( tak samo, ze reklamacji nie przyjmie, bo nie stosuje sie do regulaminu :!: nie no obled.... co Wy na to?? btw: odpalilem se router na PPPoA i od razu sie polaczyl, a na PPPoE nie chcial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 mi ludzie z tepsy jeszcze przed zainstalowaniem modemu radzili inne rozwiązanie do łączenia z netem (połączenie szerokopasmowe pod win xp), i nigdy nie wyrzucali mi że nie mam tego wana...coś, sami powiedzieli mi że to wielkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, na tej infolini powiedzieli mi dokładnie to samo, żeby omijać ten soft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Mnie monterzy sami powiedzieli żeby sie z wanadoo nie wyglupiac bo pod XP i tak nie pojdzie. Na złość zainstalowałem (bo po tym co wczesniej czytalem to miałem nie instalowac ;)) i rzeczywiscie nie poszło :D Pod XP tworzysz połączenie szerokopasmowe i tyle. A typom z TPSA to nie wolno wierzyc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 w dosc podobnej tematyce (ktoras z kolei) rozmowa pit vs. tpsa.bok - 0 800 102 102 - witamy w centrum serwisowym uslugi.....jesli chcesz....wcisnij 2.... - #2 - dziendobry w czym problem - router mi sie nie loguje na polke -..................................a jaki ma pan komunikat ? - zaden, nie loguje sie po prostu - aha.....(chwila na to zeby przemyslal sprawe).....ale to jest blad #768 ? - (GRRR) tak , blad #768 , sprawdzcie to - a jakiego ma pan windowsa ? - 3.11 - (w tym momencie sie zawiesil na dluzsza chwile) - halo ? - prosze pana ale ja tu nie mam na liscie windowsa 3.11 - moze pan to przekazac do serwerowni ? - tak, juz przekazalem - dowidzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wiecie.... Ja mam router zrobiony.... Wiec XP mi nic nie daje :P Co do rozmowy Pita z tpsa :lol: :) grubo :D tyle, ze jak gosciowi powiedzialem, ze nie mam progsa i ze zrobilem se router, to mnie przekierowal do dzialu reklamacji a tam gostek klepal to regulke.... :P btw: dzisiaj moj qmpel ma ten sam problem co ja :) jego modem juz u mnie lezy i czeka az go zrobie na pppoa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...