Skocz do zawartości
noose

TPSA SUX!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Dzisiaj przychodze z budy i patrze ze nie ma neta (neo+)... No to standardowo restart kompa + restart modemu i zawsze dzialalo... dzisiaj nie. no to wale do neo info (wiecie ten darmowy 0800102102) i mowie, ze mi net nie dziala. Typ sie pyta jaki komunikat wskazuje Wanadoo (to gowno od nich) a ja mu na to, ze nie mam Wanadoo bo mi nie chodzi, a router wskazuje brak IP. gosciu mnie odeslal na reklamacje, a tam taki jeden ktory wyklepal se: "To jest niezgodne z regulaminem. Prosze zainstalowac Wanadoo bo innych programow nie autoryzujemy i nie pomozemy". I tak w kolko :( tak samo, ze reklamacji nie przyjmie, bo nie stosuje sie do regulaminu :!: nie no obled....

co Wy na to??

btw: odpalilem se router na PPPoA i od razu sie polaczyl, a na PPPoE nie chcial :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi ludzie z tepsy jeszcze przed zainstalowaniem modemu radzili inne rozwiązanie do łączenia z netem (połączenie szerokopasmowe pod win xp), i nigdy nie wyrzucali mi że nie mam tego wana...coś, sami powiedzieli mi że to wielkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, na tej infolini powiedzieli mi dokładnie to samo, żeby omijać ten soft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie monterzy sami powiedzieli żeby sie z wanadoo nie wyglupiac bo pod XP i tak nie pojdzie. Na złość zainstalowałem (bo po tym co wczesniej czytalem to miałem nie instalowac ;)) i rzeczywiscie nie poszło :D

Pod XP tworzysz połączenie szerokopasmowe i tyle. A typom z TPSA to nie wolno wierzyc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dosc podobnej tematyce (ktoras z kolei) rozmowa pit vs. tpsa.bok

- 0 800 102 102

- witamy w centrum serwisowym uslugi.....jesli chcesz....wcisnij 2....

- dziendobry w czym problem

- router mi sie nie loguje na polke

-..................................a jaki ma pan komunikat ?

- zaden, nie loguje sie po prostu

- aha.....(chwila na to zeby przemyslal sprawe).....ale to jest blad #768 ?

- (GRRR) tak , blad #768 , sprawdzcie to

- a jakiego ma pan windowsa ?

- 3.11

- (w tym momencie sie zawiesil na dluzsza chwile)

- halo ?

- prosze pana ale ja tu nie mam na liscie windowsa 3.11

- moze pan to przekazac do serwerowni ?

- tak, juz przekazalem

- dowidzenia

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie.... Ja mam router zrobiony.... Wiec XP mi nic nie daje :P

Co do rozmowy Pita z tpsa :lol: :) grubo :D

tyle, ze jak gosciowi powiedzialem, ze nie mam progsa i ze zrobilem se router, to mnie przekierowal do dzialu reklamacji a tam gostek klepal to regulke.... :P

btw: dzisiaj moj qmpel ma ten sam problem co ja :) jego modem juz u mnie lezy i czeka az go zrobie na pppoa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi