Skocz do zawartości
lezion

Tablet Pc Do ~800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zdecydowałem się na tablet ponieważ często pracuje w Photoshopie lub innym programie graficznym , mam bardzo mały budżet i raczej nie będzie większy . Chciałbym coś w tym przedziale od 600 do max 800 . Pentium M podstawa , z klawą raczej . Mam już na oku dwie pozycje . Oczywiście chodzi mi o używane !

Tablet IMB x41

INTEL GM 900

1024 x 768 pikseli 12 cali

pentium m 1,5

i 512 ramu

naped Usb

Bez rysika

bateria różnie jedna do regeneracji, druga 1h

do 649

TOSHIBA m200

Geforce go5200fx

pentium m 1.6

1Gb ramu

1400x1050 12cali

i tu boje się ze obraz może być za mały.

brak napędu

bez rysika

bateria 2h

do 699

wszystko z allegro oczywiście

Proszę o propozycje i pisać czy w ogóle warto.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś a propos Toshiby, bo tak się składa że od półtora roku katuje takie coś...

Rozdzielczość to wbrew pozorom ogromny plus tej maszynki, bo powierzchnia robocza jest imponująca jak na rozmiar ekranu. Jeśli zaś o prace graficzne chodzi, to trzeba mieć na uwadze, że do bodaj 2005 roku wyświetlacz w M200 był tragiczny jeśli chodzi o kąty widzenia. Przekłamania są poważne, nawet przy stosunkowo niewielkiej zmianie kąta widzenia (szczególnie w pionie). Do tego należy pamiętać, że rysik to tych tabletów to wydatek ok 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi