kriztower Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Witam, mam dosyć duzy dom i niefortunnie postawiony router, bez mozliwości zmiany, przy zachodniej stronie budynku. Przez odległość (i grube ściany) na wchodniej stronie domu mam bardzo słaby sygnał wifi, albo nie ma o w ogóle. Router który obecnie uzytkuje to "PENTAGRAM P 6331-62", ale posiadam drugi router Linksys. Czy moge go wykorzystać (Access point?) żeby wzmocnić sygnał stawiając go w połowie domu? Jak go skonfigurować? Jakie rozwiazanie mi radzicie? Przepraszam za literówke w temacie - proszę moderatorów o poprawienie Edytowane 4 Marca 2010 przez kriztower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Podaj jaki model tego Linksysa masz. Jeśli ma on tryb 'Access point' dla WiFi to bez problemu podłączasz go kablem do Pentagrama, ustawiasz tryb AP i komputery na wschodniej części domu łączysz do AP Linksys. Druga opcja to tryb 'repeater' dla WiFi. Mogą jednak pojawić się komplikacje ze względu na to, że jeśli w miejscu, w którym stanie linksys sygnał już będzie kiepskiej jakości to połączenie może działać niestabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...