halo?! Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Witam, Przechodząc do rzeczy: Mam 2 dyski (jak w syg). Na F3 mam Win7 HP nowy, a na F2EG Win7 RC, który wkrótce zostanie usunięty (format). Od czasu zainstalowania Win7 HP bootuje kompa z F3. Dzisiaj rano, gdy odpaliłem kompa pojawił mi się dziwny alert: "BOOTMGR is missing". Po wygłoszeniu mowy odnośnie nowo zainstalowanego Win7, zbootowełem kompa ze starego dysku. Uruchomiłem nowy system i rozpocząłem poszukiwania odpowiedzi. Niestety żadne działania typu odpalenie płyty z win7 i "naprawa ładowania systemu", czy nawet ręczne wpisanie do konsoli komend: "bootres /fizmbr; bootres /fixboot; bootres /rebuilbcd" nie pomogło. Program "bootres /rebuilbcd" twierdzi na przykład, że nie może znaleźć żadnego systemu Windows :/. Na razie jest spoko, bo mogę bootować z f2eg, ale w weekend planowałem format, a w najbliższym czasie zakup zew. obudowy. Jakieś inne sposoby rozwiązanie tego problemu? Alternatywne do formatu? Wieczorem spróbuję powtórzyć "naprawę" z odłączonym f2eg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 podłącz F3, odepnij F2 , wystartuj z płyty w trybie safeboot, wpisz w konsoli msconfig i pobaw się w ogólnych (zaznacz uruchamianie normalne) u mnie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...