CtrlAltDel Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Witam. Mam pewien problem związany z włączaniem i wyłączaniem Wifi w laptopie Toshiba L300-1A3. Przełączanie sprzętowego switcha z przodu laptopa nie powoduje wyłączenia Wifi - bez względu na jego ustawienie sieć ciągle działa (w sumie to lepiej niż gdyby zawsze nie działała :D). Zainstalowane mam wszystkie sterowniki szczególnie do klawiszy (Fn+Fxx działają), najnowszy do Wifi, zainstalowałem nawet ConfigFree - takie ustrojstwo Toshiby zarządzające siecią i o dziwo właśnie ConfigFree WYKRYWA STAN tego wyłącznika ale nie ma to żadnego wpływu na działanie (to dowód na to, że do windowsa dociera informacja i że nie ma uszkodzenia sprzętowego - choć to akurat wiedziałem wcześniej bo mam na tym samym kompie Windowsa XP i tam działa bez zarzutu) Klawisz Fn+F8 (właśnie do właczania i wyłączania wifi) reaguje tak: przy przełączniku sprzętowym włączonym - mogę "wyłączyć" za pomocą Fn+F8 wifi (dioda gaśnie) lub włączyć (zapala się) przy wyłączonym sprzętowym przełączniku - klikanie Fn+F8 nic nie daje, wyświetla na ekranie informacje "komunikacja bezprzewodowa jest wyłączona" (oczywiście cały czas działa) jedynym sposobem na wyłączenie Wifi jest wejście do Centrum sieci i udostępniania. laptop: Toshiba L300-1A3 model: PSLB8E system: Windows 7 64-bit Ultimate 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...