Skocz do zawartości
leszek_e

Dell U2410, warunki gwarancji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do kupna monitora Dell U2410. Na stronie Dell'a napisane jest coś takiego:

"Zero jasnych pikseli. W przypadku gwarancji Premium na panel firmy Dell użytkownik otrzyma nowy monitor UltraSharp, jeśli na ekranie pojawi się choć jeden nieprawidłowy piksel.

Gwarancja Premium na monitor — całkowita pewność wymiany monitorów z serii UltraSharp sprzedawanych zarówno z komputerami lub jako samodzielne jednostki w firmie Dell w przypadku uszkodzenia jakiegokolwiek jasnego piksela. Oferta ważna w standardowym lub rozszerzonym okresie gwarancji (urządzenia zastępcze mogą być produktami odnawianymi, o ile nie jest to niezgodne z lokalnymi przepisami prawa)."

Pytanie moje: co to oznacza w praktyce. Czy jeśli będzie wadliwy subpiksel to też gwarancja obejmuje? Czy jeśli będzie jeden pixel ale czarny a nie jasny to tez obejmuje? I czy ta gwarancja premium to jest standardowa gwarancja na ten monitor czy trzeba ją jakoś dokupić? (Niby na stronie pisze, że monitor jest objęty gwarancją premium ale wole się upewnić :D )

Pozdrawiam

Edytowane przez leszek_e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dell - Technical Support

... gwarancja "Premium" dopuszcza zero jasnych i do 5 ciemnych (martwych) pikseli .

Dodatkowo warto zwrócić uwagę na to, że wg Dell'a "nowy" tzn. inny egzemplarz nie oznacza "fabrycznie nowy" tylko (jak pisał tu jeden z Forumowiczów wymieniając monitor kilka razy) "...monitory zastępcze mogą być produktami odnawianymi ...

Jeśli coś źle napisałem proszę o poprawienie mnie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi