DziubekR1 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 (edytowane) Wkopalem sie kiedys w jakies g... Linksys WRT54GP2A-AT, problem w tym, ze kupilem go na allegro z gwara 3miechy, pozniej nie mialem czasu sie tym pobawic i przelezal w pudelku chyba z pol roku, a teraz jest problem. Moje lacze to Neo 1mb, jako bridge robi jakis tani Pentagram Cerberus, mam go ze 3 lata i nigdy nie bylo z nim zadnego problemu. Sytuacja wyglada tak, ze jak wpialem tego Linksysa WRT54GP2A-AT, to WiFi dziala caly czas, a internet po kablu jest zrywany co pare minut, nie ma przez jakies 30s po czym znowu sie pojawia, zaznaczam, ze nie jest to problem z polaczeniem z routerem itp. tylko wlasnie internetem, WiFi jeszcze dokladnie nie sprawdzalem, ale z tego co na szybko zobaczylem, to kiedy po kablu neta nie ma, to WiFi dziala. Na necie za wiele nie ma, okazalo sie, ze ten model to jakies g... ze stanow zrobione pod ich operatora... Na dodatek wiele osob mialo ten sam problem. Ma ktos z Was moze wlasnie ten model i czy podobny problem zostal juz gdzies rozwiazany ? Edytowane 21 Marca 2010 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Wkopalem sie kiedys w jakies g... Linksys WRT54GP2A-AT, problem w tym, ze kupilem go na allegro z gwara 3miechy, pozniej nie mialem czasu sie tym pobawic i przelezal w pudelku chyba z pol roku, a teraz jest problem. Moje lacze to Neo 1mb, jako bridge robi jakis tani Pentagram Cerberus, mam go ze 3 lata i nigdy nie bylo z nim zadnego problemu. Sytuacja wyglada tak, ze jak wpialem tego Linksysa WRT54GP2A-AT, to WiFi dziala caly czas, a internet po kablu jest zrywany co pare minut, nie ma przez jakies 30s po czym znowu sie pojawia, zaznaczam, ze nie jest to problem z polaczeniem z routerem itp. tylko wlasnie internetem, WiFi jeszcze dokladnie nie sprawdzalem, ale z tego co na szybko zobaczylem, to kiedy po kablu neta nie ma, to WiFi dziala. Na necie za wiele nie ma, okazalo sie, ze ten model to jakies g... ze stanow zrobione pod ich operatora... Na dodatek wiele osob mialo ten sam problem. Ma ktos z Was moze wlasnie ten model i czy podobny problem zostal juz gdzies rozwiazany ? tak kupiłem dir-300 wgrałem dd-wrt i śmiga bez zajaknięcia nawet przez kilka tygodni, do tego tez miało wyjść alternatywne oprogramowanie, ale po trzech latach nic nie spłodzili tak więc sprzedaj ro ciach!o puki możesz i kup sobie dira=300 lub 600 najlepiej w rewizji B (2x więcej ramu i nowszy procek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 (edytowane) Chetnie tego parcha pogonie, tylko co ja w aukcji napisze, ze zrywa polaczenia po kablu ? To 20zl za to nie dostane... Edytowane 21 Marca 2010 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Nic nie napiszesz, router może działać sprawnie np. na innym łączu, wcale nie musi być uszkodzony IMHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Chetnie tego parcha pogonie, tylko co ja w aukcji napisze, ze zrywa polaczenia po kablu ? To 20zl za to nie dostane... Zrobiles upgrade firmware do ostatniej wersji? Ustawiłeś wszystko tak jak zalecają na forach Cisco/Linksys? Miałem to samo i jakoś przeszło po: 1. Reset. 2. Upgrade firmware. 3. Ustawienia zalecane przez support. Jak chcesz go sprzedać za 20zł to z chęcią przytule :) Edytowane 23 Marca 2010 przez fl0r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 (edytowane) Ale masz wersje Linksys WRT54GP2A-AT ? Bo problem jest tego typu, ze to jakas wersja dla operatora w USA, a ktos to pociagnal do PL i niby nie ma zadnego upgrade do wersji "AT". A przynajmniej ja nie znalazlem. Edytowane 24 Marca 2010 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Ale masz wersje Linksys WRT54GP2A-AT ? Bo problem jest tego typu, ze to jakas wersja dla operatora w USA, a ktos to pociagnal do PL i niby nie ma zadnego upgrade do wersji "AT". A przynajmniej ja nie znalazlem. DD-WRT Forum :: View topic - can i put a DD-WRT firmware on a WRT54GP2A-AT Chyba nie ma nadziei :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...