fake4r Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Witam forumowiczów. Prawdopodobnie jutro lub najpóźniej pojutrze kupię swój pierwszy laptop, gdyż za parę dni wyjeżdżam za granicę i będzie mi potrzebny dostęp do internetu na bieżąco, stąd też decyzja o kupnie laptopa. Chciałbym się dowiedzieć, gdyż wcześniej nie miałem laptopa i będzie to mój pierwszy, jakie firmy warto wziąć pod uwagę a jakie omijać szerokim łukiem. Poczytałem trochę i opinie są podzielone (zresztą jak zawsze), ale z tego co wyczytałem to dell, lenovo lub toshiba będą z tych "lepszych" marek. Natomiast nie warto skupiać się na acer, hp. W prawdzie mam spory mętlik i chciałbym podjąć jak najlepszą decyzję. Czasu nie mam za dużo więc wybór musi paść jak najszybciej. Zastosowanie laptopa głównie internet, także film aczkolwiek nie potrzebuję 17cali. Nie zamierzam grać na nim, bo od tego mam xboxa, dlatego też budżet jest niski ~2000zł. Wybór także mam ograniczony do kilkunastu modeli (tych dostępnych u mnie w mieście od ręki), gdyż jak już wspomniałem goni mnie czas i muszę kupić jak najszybciej. Stąd moje pytanie które firmy są godne polecenia ? I na co zwrócić szczególną uwagę ? Aha jeszcze jedna istotna rzecz, laptop musi mieć dość dobre chłodzenie gdyż tam gdzie się wybieram panują dość wysokie temperatury, szczególnie teraz w lecie i nie chcę aby się przegrzał. Proszę o pomoc :) 2 modele które wiem że są dostępne od ręki: ACER http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/684933 za 1999zł TOSHIBA http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/602172 za 2294zł Edytowane 22 Marca 2010 przez fake4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Powiem Ci tak: Omijaj HP i Toshibę ta jest strasznie tandetnie wykonana. Acer nie jest taki zły , jak nie szukasz do grania lapka to pomyśl nad czyns od Della , Asusa czy lenovo , dorwiesz coś z Core duo albo core2 duo tyle że grafika zintegrowana. Tego Acera co wskazałeś bym odpuścił ze względu na procka. Edytowane 22 Marca 2010 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 link do tej tośki nie działa, popraw albo przynajmniej napisz o jaki model ci chodziło. rzuć okiem na Lenovo Y530 poszukaj recenzji i opini na necie. jest tego sporo. moze ci spasuje. po za tym również polecam della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Toshiba L300 257. Sorry za błąd. A jeszcze jedno jak jest z tymi błyszczącymi matrycami ? Bo wydaje mi się że będzie mnie wkurzać i odbijać światło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 to jest kwestia bardzo indywidualna. ja np preferuje matowe. inni chwalą sobie błyszczące. tu musisz sam określić swoje preferencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Ten MSI całkiem przyzwoity, cena znośna i do tego ma HDMI MSI CR500 034XPL • Sklep Komputerowy ProLine.pl Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Kupilem ASUSA K51AC series i jak sie okazało ma wadę - subpiksel :) Idę dzisiaj wymienić na inny. EDIT: Wymienili bez problemu dopłaciłem i wziołem za 2497zł Samsunga R580-JS02PL Edytowane 25 Marca 2010 przez fake4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...