Skocz do zawartości
fake4r

Pierwszy laptop - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Prawdopodobnie jutro lub najpóźniej pojutrze kupię swój pierwszy laptop, gdyż za parę dni wyjeżdżam za granicę i będzie mi potrzebny dostęp do internetu na bieżąco, stąd też decyzja o kupnie laptopa.

Chciałbym się dowiedzieć, gdyż wcześniej nie miałem laptopa i będzie to mój pierwszy, jakie firmy warto wziąć pod uwagę a jakie omijać szerokim łukiem.

Poczytałem trochę i opinie są podzielone (zresztą jak zawsze), ale z tego co wyczytałem to dell, lenovo lub toshiba będą z tych "lepszych" marek. Natomiast nie warto skupiać się na acer, hp.

W prawdzie mam spory mętlik i chciałbym podjąć jak najlepszą decyzję. Czasu nie mam za dużo więc wybór musi paść jak najszybciej.

Zastosowanie laptopa głównie internet, także film aczkolwiek nie potrzebuję 17cali. Nie zamierzam grać na nim, bo od tego mam xboxa, dlatego też budżet jest niski ~2000zł.

Wybór także mam ograniczony do kilkunastu modeli (tych dostępnych u mnie w mieście od ręki), gdyż jak już wspomniałem goni mnie czas i muszę kupić jak najszybciej.

Stąd moje pytanie które firmy są godne polecenia ? I na co zwrócić szczególną uwagę ?

Aha jeszcze jedna istotna rzecz, laptop musi mieć dość dobre chłodzenie gdyż tam gdzie się wybieram panują dość wysokie temperatury, szczególnie teraz w lecie i nie chcę aby się przegrzał.

Proszę o pomoc :)

2 modele które wiem że są dostępne od ręki:

ACER http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/684933 za 1999zł

TOSHIBA http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/602172 za 2294zł

Edytowane przez fake4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tak:

Omijaj HP i Toshibę ta jest strasznie tandetnie wykonana.

Acer nie jest taki zły , jak nie szukasz do grania lapka to pomyśl nad czyns od Della , Asusa czy lenovo , dorwiesz coś z Core duo albo core2 duo tyle że grafika zintegrowana.

Tego Acera co wskazałeś bym odpuścił ze względu na procka.

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ASUSA K51AC series i jak sie okazało ma wadę - subpiksel :)

Idę dzisiaj wymienić na inny.

EDIT:

Wymienili bez problemu dopłaciłem i wziołem za 2497zł Samsunga R580-JS02PL

Edytowane przez fake4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi