bernard Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 jak wam się kręci ta karta, u mnie jest 297/567, dalej się boję bo na pierwszej padły mi pamięci na 572, pamięci są 3.5 ns bez radiatorów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 300/600 leadtek OEM - bez radiatorow na pamieciach 4ns. Jakbym mial ti4200 z 3.5ns pamieciami i nie poszlyby na 625mhz to chyba bym sie zdenerwowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 POdkrecac to sobie mozna puki nie ma artefaktow :D Ja swojego Gainwarda 4200 GS 650/TV z pamieciami 3,3ns podkrecilem na 300/600MHz wiecej nie chcialo mi sie sprawdzac :D I tak jest gucio :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 To jak wreszcie ? Podkrecasz do uzyskania artefaktow czy dotad az Ci sie nie bedzie chcialo dalej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Fakt ze mam troszke inna grafe niz wy :D Ale w moim przypadku podkrecam do puki niema artyfaktow oraz zwisow :D Moj GF4 MMX460 puscilem rdzen na 420MHz lecz po przejsciu 2 testu mialem zwisy wiec zanizylem do 375MHz, a co do pamiatek to kreca sie bez problemu z stabilnoscia do 700 MHz lecz wyskakuja juz artyfakty, wiec tez mam zanizone do 680 MHz (teraz) (pamiatki 3,6ns) Pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 U mnie ta karta ze standardowym chlodzeniem stabilnie smigala na max 310/580. Dolozylem spore radiatory na pamieci i zalozylem WC na rdzen i max co nie zawiesza systemu przy na prawde ostrym graniu (choc Artifact Tester pokazuje juz ilestam bledow), to 330/600 (choc faktyczne pamiec taktowana jest 594MHz) Pamieci na tej karcie sa dziwne (nastepne ustawienie po 580MHz, to juz 594MHz - odczyt wg Riva Tunera) i sa stosunkowo slabe jak na kosci 3,5ns. Sa karty ktore maja niby gorsze pamieci, a smigaja o wiele wyzej :? Ogolnie moge powiedziec, ze Gainward troche niedopracowal ta karte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 No właśnie coś jest nie tak z tym Gainwardem :( nie bawiłem się wcześniej w o/c grafiki więc może coś robię nie tak, ale u mnie maks to 540 MHz dla pamięci :( i albo są one tak kiepskie, albo ja robię coś źle bo to żaden wynik :evil: Może coś z zasilaniem poprawić. Czy zmiana napięcia AGP coś pomoże ? - jak mówiłem z kręcenia kart jestem zielony :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...