Skocz do zawartości
Gość chronicsmoke

Patrician IV

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adamuss1394

Odgrzewam schabowego...

Mam sentyment do serii (a właściwie to do trójki [serii Port Royale ścierpieć nie mogę, jednak wolę Hanzę i handlowanie zbożem w rodzinnym Szczecinie :D]) , więc dobrze gdyby IV była na poziomie co najmniej III + lepsza grafika i już będę zadowolony. Kilka niedociągnięć ponaprawiać (np: całkowicie nierealistyczna droga morska do Nowogrodu, zwiększenie możliwości Starszego Hanzy [dodawanie praw miastom Hanzy i takie tam ,,bzdurki"], zmniejszenie wykrywalności piractwa itp.) a kupię (jeżeli wyjdzie po polsku) z całą pewnością.

PS: Gdyby ktoś chciał pograć w III przez hamachi to pisać na PW (słabe mam [bardzo :) ] umiejętności w tej grze, ale ćwiczyć się można).

PS2: Screeny na oficialnej(?) stronie gry. Ahh... wszędzie wypychają tą ,,super" nowoczesną grafikę :| już nawet w grach ekonomicznych. Dodatkowo jak widać na którymś z skrinuF droga do Nowogrodu dalej absurdalnie głupia (ale za to można tam uprawiać piractwo praktycznie bezkarnie [w trójce w rok moja flota z 2 statków powiększona do około ~15).

Edytowane przez Adamuss1394

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mamy prawdziwy zastój na rynku strategii i gier ekonomicznych. Nawet tak popularne niegdyś RTS praktycznie zniknęły już z półek sklepowych. Tymczasem, jeżeli jeszcze nie zauważyliście, to trafił do nas, po cichu, właśnie Patrician IV.

Jak sam tytuł mówi jest to kolejna część znanej i lubianej strategii ekonomicznej osadzonej w okresie późnego średniowiecza i wczesnego renesansu kiedy to Wielka Hanza panowała nad całym północnym handlem. W grze wcielamy się w rolę młodego kupca i tworzymy własne imperium handlowe, konkurując z innym miastami, tworząc nowe szlaki handlowe czy nawet prowadząc własne wojny przy użyciu potężnej floty. Całość jest całkiem rozbudowana i powinna zadowolić wszystkich miłośników klasycznych strategii ekonomicznych. Zresztą zobaczcie sami.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=oYm9CLfZNAc

Do naszego kraju Patrician IV trafia niestety z ogromnym opóźnieniem (światowa premiera to wrzesień ubiegłego roku!), ale za to otrzymujemy wersję z wgranymi już wszystkimi łatkami, co bardzo ważne, bowiem pierwotna wersja była nieco zbugowana. CD Projekt, zapewnia także o wydaniu całości w pełnej polskiej wersji językowej wraz z dodatkiem „Narodziny Dynastii”. Cena całości -79.99zł

Patrician IV już w polskich sklepach | Gambler.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi