orekko Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Witam, Poszukuje jakiejs alternatywy dla MacBook'a Pro 13"(w tej cenie oczywiscie tego najslabszego za 3,6k z USA). Rozmawialem z kilkoma osobami i wydaje mi sie ze w tym przedziale cenowym mozna znalesc juz cos z procesorem i7. Moja uwage przykul ten laptop: Dell Studio 1557 i7 720QM 500GB 4GB ATI Windows 7 (974599686) - Aukcje internetowe Allegro Cenowo wypada calkiem dobrze parametry tez sa ok. Moje priorytety to: Procesor i7/i5(i tu dodatkowe pytanie: czy podczas korzystania z niego np. programy typu ableton live/traktor scratch pro/serato scratch live w ogole odczuje roznice miedzy i7 a i5? Laptop bedzie skonfigurowany typowo pod te programy oraz oprogramowanie KORG'a ktore niestety kuleje na win7) Ram(najlepiej 4GB+ najlepiej dual channel) Matryca ktora bedzie czytelna(np. w klubie przy migajacych swiatlach) Wejscie FireWire(niestety niezbedne do podlaczenia mixera:( przynajmniej mojego:P ) Karta dzwiekowa czy grafika malo mnie interesuja lecz jesli beda w miare tylko bede mogl sie cieszyc :) Oczywiscie laptop nie musi kosztowac podanej w temacie sumy jesli bedzie spelnial wymagania. Zawsze mozna zaoszczedzic jakis grosz :) Pozdrawiam Edytowane 30 Marca 2010 przez orekko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...