Skocz do zawartości
orekko

Laptop dla DJ'a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje jakiejs alternatywy dla MacBook'a Pro 13"(w tej cenie oczywiscie tego najslabszego za 3,6k z USA).

Rozmawialem z kilkoma osobami i wydaje mi sie ze w tym przedziale cenowym mozna znalesc juz cos z procesorem i7.

Moja uwage przykul ten laptop:

Dell Studio 1557 i7 720QM 500GB 4GB ATI Windows 7 (974599686) - Aukcje internetowe Allegro

Cenowo wypada calkiem dobrze parametry tez sa ok.

Moje priorytety to:

Procesor i7/i5(i tu dodatkowe pytanie: czy podczas korzystania z niego np. programy typu ableton live/traktor scratch pro/serato scratch live w ogole odczuje roznice miedzy i7 a i5? Laptop bedzie skonfigurowany typowo pod te programy oraz oprogramowanie KORG'a ktore niestety kuleje na win7)

Ram(najlepiej 4GB+ najlepiej dual channel)

Matryca ktora bedzie czytelna(np. w klubie przy migajacych swiatlach)

Wejscie FireWire(niestety niezbedne do podlaczenia mixera:( przynajmniej mojego:P )

Karta dzwiekowa czy grafika malo mnie interesuja lecz jesli beda w miare tylko bede mogl sie cieszyc :)

Oczywiscie laptop nie musi kosztowac podanej w temacie sumy jesli bedzie spelnial wymagania.

Zawsze mozna zaoszczedzic jakis grosz :)

Pozdrawiam

Edytowane przez orekko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi