nethaker Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Hejka. Przyszedł czas zmienić mojego wysłużonego Szefa DG-01-BDU (szerokość - 180mm, wysokość - 460mm i długość - 440mm). Chłodzę procesor Thermalrightem 120-Extreme i przy tej obudowie nie byłem w stanie domknąć boku, bo cooler wystawał. Potrzebuję teraz przewiewnej i w miarę cichej obudowy midiATX o przemyślanym rozplanowaniu. Wiem, że musi być szersza. Moje typy: 1) Cooler Master Centurion 590 (szerokość 210, wystarczy na Thermalrighta? Chyba powinno). 2) Aerocool RS-9 (szerokość 200 ;/) 3) SilentiumPC Gladius 600 Pure Black (konstrukcja chyba bliźniacza do Aerocoola). Która z tych trzech? Wyposażenie też grałoby tam jakąś rolę. Cena do 300zł najlepiej. EDIT. Doczytałem o: 4) Xigmatek Midgard Midi Tower Black 5) Lancool Midi-Tower K58 Black Droższe, ale czy dopłata byłaby w ich przypadku uzasadniona? Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 wiem ze przekraczam kwote o 30 zl ale naprawdę warto Cooler Master CM 690 II Advanced. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 wiem ze przekraczam kwote o 30 zl ale naprawdę warto Cooler Master CM 690 II Advanced. Czy to jest ta obudowa? Camino.pl: Obudowy: Obudowa Cooler Master Dominator 690K Czarna (Cooler Master) W czym jest lepsza od tych przedstawionych przeze mnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nie . to jest ta Cooler Master CM-690 II BLACK • Sklep Komputerowy ProLine.pl Wrocław a w czym jest lepsza , moim zdaniem : spasowanie, cyrkulacja powietrza , materialy z jakich zostala wykonana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 + np taki bajerek jak stacja dokująca sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Recenzja - Apartech Venator - Tanio i dobrze - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Recenzja - Apartech Venator - Tanio i dobrze - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny 190 szerokość? Tylko centymetr szersza od mojego Chiefteca. W sumie najbardziej w tej chwili rozważam CM 590 vs. Lancool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 190 szerokość? Tylko centymetr szersza od mojego Chiefteca. W sumie najbardziej w tej chwili rozważam CM 590 vs. Lancool A po co wiekszy kloc ? W komentach pytalem, czy wejdzie Ninja. Ktos odpowiedzial, ze testowali Noctue 16cm, a Ninja ma tyle samo, wiec i ona wejdzie. To sa wieksze chlodzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ja wybierałem obudowę zwracając głównie uwagę na jej wymiary. W dużej budzie łatwiej o porządek z kablami. Z tych co wymieniłeś, to Lancool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) A po co wiekszy kloc ? W komentach pytalem, czy wejdzie Ninja. Ktos odpowiedzial, ze testowali Noctue 16cm, a Ninja ma tyle samo, wiec i ona wejdzie. To sa wieksze chlodzenia ? Mam kompa na "pająku" i widzę, że potrzebuję 18cm (m.in przez wystające końcówki heat-pipe). Ja wybierałem obudowę zwracając głównie uwagę na jej wymiary. W dużej budzie łatwiej o porządek z kablami. Z tych co wymieniłeś, to Lancool. A z tych co nie wymieniłem? Np. CM Dominator 690? To z grubsza to samo co CM 590, tylko z innym ułożeniem dysków? Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Bierz Lancoola, niedawno stałem przed takim samym dylematem i skończyło się na bliźniaczym modelu K62. Bardzo przyzwoita jakość wykonania i solidnie przemyślane, przestronne wnętrze. Będziesz Pan zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Kurna kusi mnie Fractal Design Define R2 Black Pearl ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Cooler Master CM690 II Advanced | PurePC.pl A może ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Cooler Master CM690 II Advanced | PurePC.pl A może ??? Nie, zdecydowałem, że nie będę znowu dokładał. Zastanawiam się teraz tylko między Lancool K58, a Xigmatek Midgard. Obie podobają mi się tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 jak chcesz coś przewiewnego to polecam haf922. można znaleźć w cenie do 330zł. naprawdę wart gdyż jest obszerna oraz ma dwa 200mm wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mnietos Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 A dobra ta obudowa? Cooler Master CM 690 II Advanced RC-692-KKN2-GP Pure Black czy tylko tak wychwalacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 eh, przydało by się porównanie Fractal Design Define r2 VS Coler Master CM 690 II Advanced. Obie obudowy świetne i od 2 miesięcy się nie mogę zdecydować, jeszcze do gry wchodzi k62 choć nieco droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...