Skocz do zawartości
nethaker

wybór przewiewnej obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka.

Przyszedł czas zmienić mojego wysłużonego Szefa DG-01-BDU (szerokość - 180mm, wysokość - 460mm i długość - 440mm). Chłodzę procesor Thermalrightem 120-Extreme i przy tej obudowie nie byłem w stanie domknąć boku, bo cooler wystawał.

Potrzebuję teraz przewiewnej i w miarę cichej obudowy midiATX o przemyślanym rozplanowaniu. Wiem, że musi być szersza.

Moje typy:

1) Cooler Master Centurion 590 (szerokość 210, wystarczy na Thermalrighta? Chyba powinno).

2) Aerocool RS-9 (szerokość 200 ;/)

3) SilentiumPC Gladius 600 Pure Black (konstrukcja chyba bliźniacza do Aerocoola).

Która z tych trzech? Wyposażenie też grałoby tam jakąś rolę. Cena do 300zł najlepiej.

EDIT. Doczytałem o:

4) Xigmatek Midgard Midi Tower Black

5) Lancool Midi-Tower K58 Black

Droższe, ale czy dopłata byłaby w ich przypadku uzasadniona?

Edytowane przez nethaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

190 szerokość? Tylko centymetr szersza od mojego Chiefteca.

W sumie najbardziej w tej chwili rozważam CM 590 vs. Lancool

A po co wiekszy kloc ? W komentach pytalem, czy wejdzie Ninja. Ktos odpowiedzial, ze testowali Noctue 16cm, a Ninja ma tyle samo, wiec i ona wejdzie. To sa wieksze chlodzenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co wiekszy kloc ? W komentach pytalem, czy wejdzie Ninja. Ktos odpowiedzial, ze testowali Noctue 16cm, a Ninja ma tyle samo, wiec i ona wejdzie. To sa wieksze chlodzenia ?

Mam kompa na "pająku" i widzę, że potrzebuję 18cm (m.in przez wystające końcówki heat-pipe).

Ja wybierałem obudowę zwracając głównie uwagę na jej wymiary. W dużej budzie łatwiej o porządek z kablami.

Z tych co wymieniłeś, to Lancool.

A z tych co nie wymieniłem? Np. CM Dominator 690? To z grubsza to samo co CM 590, tylko z innym ułożeniem dysków?

Edytowane przez nethaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Lancoola, niedawno stałem przed takim samym dylematem i skończyło się na bliźniaczym modelu K62.

Bardzo przyzwoita jakość wykonania i solidnie przemyślane, przestronne wnętrze.

Będziesz Pan zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh, przydało by się porównanie Fractal Design Define r2 VS Coler Master CM 690 II Advanced. Obie obudowy świetne i od 2 miesięcy się nie mogę zdecydować, jeszcze do gry wchodzi k62 choć nieco droższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi