RatManek Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam. Posiadam WC (2 bloki, proc i grafa), pompowane przez XSPC X2O 200 Single 5.25 Bay Reservoir 12V i chlodzone przez cos takiego: caly uklad jest na wezach 10/13 Wczesniej mialem BWA122, i z dniem kiedy zamontowalem nowa chlodnice z pompy zaczely wydostawac sie dziwne odgłosy, takie "prykniecia" cos jakby dysk twardy mocno mielil. Rozmontowalem caly uklad i zrobilem tak zeby pompka odrazu pompowala do reza i z reza odrazu do pompy. Problem zniknal. Po ponownym montażu do calego ukladu problem pojawił sie znowu :/ , zastanawialem się o co moze chodzic i wywnioskowałem ze jest to chyba zbyt dlugi układ dla mojej pompki (powiekszyl sie z okolo 700ml do 1.5l . Uklad jest dobrze odpowietrzony wiec to nie o to chodzi. Mozliwe jest to ze ta chlodnica ma srednice otworow wewnetrzna okolo 8 albo i 7mm ? a weze mam 10 i zacisniete zaciskami? Robi sie zator i pompka sie cofa? Moze cos mi umkneło? pomozecie? Aha. Temperatury są niby OK ale te odglosy są poprostu irytujące i boje sie ze sie spali pompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Pykanie w układzie w 90% to powietrze, zostaw otwarty rez na 2-3 dni i cąglę włączoną pompę, powinno zniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 spróbuje, ale te odgłosy dochodzą bezpośrednio z pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 sory ze post pod postem zmienilem chlodnice na stara (BWA 122) i wszystko wrocilo do normy, nawet jak jeszcze było powietrze w układzie to tak nie strzelała. Takze wydaje mi się, ze to przez tamta chłodnice, która ograniczała przepływ wody. Mozna zamknąć topic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...