Gość unknown210 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witajcie, mam CM HAF 922 czyli 2 wenty 20cm no i jeden 12cm a do tego w Karakorumie mam 12cm wenta. Któreś z nich podpięte są pod mobo czyli ASrock M3A770DE czyli model chyba nie obsługiwany przez ten program a reszta podbięta jest pod zasilacz czyli OCZ MOD PRO 700. Niby Speedfan wygrywa wenty ale nie moge ich przestawić tzn. mogę ale to nie zmienia ich prędkości, przeszukałem google wzdłuż i w szerz i nie wiem dalej co zrobić. No i kilka PeeSów PS1. Czy program Xp Antispy moze wpłynąć na niestabilność komputera? Przypomniałem sobie o niem jak przestawiałem takie coś z netem co kiedyś robiłem a poza tym pomyślałem, że przestawię kilka rzeczt po to, żeby przyspieszyć kompa ale to chyba przyniosło odwrotny skutek... PS2. Co się mogło stać z moim F3 1 TB? Nie uszkodziłem go mechanicznie tylko zapchałem z 50GB dodatkowe a dysk przestał chrobotać i ma dwa stopnie więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Mi w SpeedFanie regulacja obrotów nie chciała działać gdy miałem włączone "Smart-Q Function" biosie ale to był Asus. Poszukaj jakiś opcji od automatycznej regulacji prędkości wiatraków i je wyłącz to pewnie SpeedFan zacznie działać jak powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość unknown210 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Kurcze, nic takiego nie mogę znaleźć :( AEROCOOL MODERN-V co o tym sądzicie? Dałoby radę u mnie takie coś zamontować? Mam Pentagram Karakorum z wymienionym wentem na Fandera Selektę a on coś tam może być manipulowany tylko z adapterami... Mam dwa wenty a obudowy czyli 2*20cm + 1* 12cm - standard z budy CM HAF922 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Kurcze, nic takiego nie mogę znaleźćSprawdź w instrukcji na stronie 40. Opcja nazywa się Cool n' Quiet - wyłącz. Wentyl z procka musi być podłączony do odpowiedniego gniazda na płycie - szegóły w instukcji :) RTFM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość unknown210 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Cool'n quiet jest ale z googli wiem, że jest to program to wyciszenia wentylatora. O to chodzi, że na mobasie nie mam już miejsca na podłączenie tego wentyla więc musiałem podłączyć go do zasiłki. A co z wentylami z budy? Wyłączyłem to i nic... dalej nic. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez unknown210 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Musisz podłączyć do płyty bo inaczej regulacja nie bedzie dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość unknown210 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Kurcze, mam w budzie 3 standardowe wentylatory = dwa duże i jeden "mały". Te duże to 20cm-owe bydlaki więc wiele od nich zależy tj. cisza, wydajność. Ten mniejszy wyciąga z budy powietrze a dokładniej rzeczy ujmując przejmuje gorące powietrze z Fandera Selekty, który jest zamontowany w Karakorumie. Chciełbym móc manipulować wszystkimi czterema wentami - da radę? Myślałem o jakimś zewnętrznym regulatorze może... Bo widzę, że za pomocą SpeedFana nie dam rady kontrolować czterech na raz - w ogóle nie mogę żadnego kontrolować. Odnoszę wrażenie, że to te dwa duże 20cmowe robią ten hałas. Z przodu jeden pobiera zimne z otoczenia a ten górny wyrzyca zimne tak więc aż takiej wydajności. Te 2 duże są podpięte pod mobo ale nic nie mogę zrobić. W ogóle moja płyta g. nie jest obsługiwana przez SpeedFana :( Kupiłem fajny panel za 50zł - Aerocool Modern V. Powiedzcie mi teraz czy da się jakoś do tego podpiąć te 4 wentylatory i nimi manipulować tj. 2* 20cm z budy, 1* 12cm z budy no i 12cm Fander Selekta na Pentagramie Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 to jak kupiles i nie wiesz, czy mozna podlaczyc? http://www.aerocool.com.tw/images/peripheral/Modern-V/Modern-V-manual.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...