Skocz do zawartości
kain

Dysk, ale jaki? :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Padł mi dysk Seagate'a (to już kolejny :cry: ) no i mam dwa problemy w związku z tym:

1 Co ja mogę zrobić z uszkodzonym dyskiem na gwarancji jeśli firma w której kupiłem padła? Jest jakieś przedstawicielstwo Seagate'a w Polsce w którym mógłbym ten złom reklamować? :?

2 Ponieważ niestety spodziewam się odpowiedzi negatywnej na powyższe pytanie nie pozostaje mi nic innego jak kupic nowy dysk, ale jaki? Mam pentium 200@266 mmx (demon szybkości :twisted: :P ), 144 mb ramu (2X8 simm, 2X64 dimm) i jakieś 350 - 400 zł do wydania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też mnie własnie zastanawia. Mój bios nie widzi dyski do 33 gb, ale czy nie będzie tak, że jeśli podzielę np 40 gb na partycje to win będzie je widział normalnie? Miałem tak z p75 którego bios widział dyski do 8 gb, a ja tam wstawiłem 17.2. Pod dosem była liiiiiipa, ale win widział wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też mnie własnie zastanawia. Mój bios nie widzi dyski do 33 gb, ale czy nie będzie tak, że jeśli podzielę np 40 gb na partycje to win będzie je widział normalnie? Miałem tak z p75 którego bios widział dyski do 8 gb, a ja tam wstawiłem 17.2. Pod dosem była liiiiiipa, ale win widział wszystko  :)

Mozna tak robic, na mojej poprzedniej (uuuuuuuu starenkiej) MoBo Compaq tez tak tylko mial widziec, no i po partycjonowaniu spoko, zadnych problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj jakiś promocji. Np. Rancom Computers w Krakowie oferuje dysk Seagate 40GB U6 5400obr/min za ...... 269zł!! Wiem, że nie jest to dysk pierwszej młodości, ale jaka cena!! Jak nie to bież Barracudę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...