Skocz do zawartości
Zelussiek

SAMSUNG R560 SIĘ WYŁĄCZA

Rekomendowane odpowiedzi

Także, mam laptopa od półtora roku. Fajnie się gra itd ale, od dłuższego czasu mi się wyłącza. Tak jakby był przegrzany albo coś.

Zrobiłem mu formata i dmuchałem w obudowę powietrzem z kompresora żeby go przeczyścić. Gram gram i sie nagle wyłączył bez niczego po prostu ekran zgasł i cały procek itd.Ogólnie laptop jest chłodny jak gram.

Nie wiem czy mi się jakiś czujnik temperatury spalił czy co. Laptop wyłącza sie jak gram w już takie lepsze gry np:

Cod World at War

Albo GTA IV i wiele innych ;/

Laptop wyłącza sie tylko na takich grach, jak sprawdzam strony internetowe to nie tylko Takie silniejsze gry !

Jakies Rady?! plz help

Tutaj dodaje skan temperatury. Maksymalna temperatura to 81*C jak grałem w Call Of Duty Waw na małej mapie.

Są tam rózne temperatury i wykazane maksymalne.

Dołączona grafika

Edytowane przez Zelussiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję zrobic 2 testy;

Jeden : obciążyć na maxa procka ( jakimś syntetykiem )

drugi obciążyć grafikę jakimś testem , który mocno wali po karcie a mało po procku.

Jak na procku obciążonym będzie ok , to coś z grafą.

Ale moim zdaniem padła jakaś sekcja zasilania i bez gwarancji się nie obejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy mógł bym rozkręcić spód laptopa?

Chodzi mi żeby sie lepiej dostać zeby powietrzem przedmuchac, głownie chcę rozkręcić 3 śrubki od Pamięci i czy nie strace gwarancji czy cós? Nie jestem dobrym komputerowcem i nie wiem jak zrobic te testy co mi Konio68 poradził ;/

Na gwarancje nie chce dac bo jak dam do Media Markt to mi pewnie po 3 miesiącach zrobią ....

Edytowane przez Zelussiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi